Kiemelt hírek

Bárhol, bárki ellen veszélyesen

Kocsárdi Gergely a játékoskeret jelentős változásai ellenére dobogóra várja a Zalaegerszeget.

Szerda délután, az NB II-es Soproni VSE elleni edzőmeccsen zárja a következő szezonra való felkészülés érdemi részét a ZTE FC. A zalaegerszegiek eddig rangos külföldi ellenfelekkel szemben gyakoroltak, és szombaton, Diósgyőrben kezdik az OTP Bank Liga küzdelmeit.

– Eseménydús felkészülésen vannak túl, hogy zajlott a munka?
– Nem volt sok szünetünk, de az első egy-két hét folyamán így is a fizikális felkészítésen volt a hangsúly – mesélte a Rangadó megkeresésére Kocsárdi Gyergely, csapatkapitány. – Nagy volt a jövés-menés, többen távoztak, és sokan érkeztek. A szakvezetésnek az edzőmeccseken volt alkalma kipróbálni az újonnan érkezetteket, és a mutatott játék kellő önbizalmat adhat a bajnoki rajta.

– Leginkább külföldi játékosokat igazolt a klub, nem lehet könnyű a kommunikáció az öltözőben!
– A Paks kivételével mindenhol ez van, tehát ez már nem újkeltű jelenség. Általában angolul beszélgetünk, illetve néha németül, mert van néhány játékos, aki korábban Ausztriában is szerepelt. Nálunk egyébként megkövetelik a légiósoktól, hogy a legfontosabb szakkifejezéseket elsajátítsák magyarul.

– Egy ideje ön a ZTE csapatkapitánya, gondolom, ez nem változik a továbbiakban sem.
– Amikor a mester idejött, kijelölt engem, és azóta nem látta értelmét változtatni. Én egyébként mindig annak voltam a híve, hogy ez ne egyszemélyes pozíció legyen, hanem ketten-hárman lássuk el a feladatot, mert úgy hatékonyabb.

– Mennyire követik a riválisoknál zajló változásokat?

– Figyelemmel kísérjük, természetesen. Nagy volt a mozgás az egész NB I-ben, szerintem módosulnak is az erőviszonyok. Azok maradnak stabilabbak, ahol kevesebb a változás. Majd a mérkőzések eldöntik, előre nehéz megmondani. A legutóbbi szezon is eléggé kiegyenlített volt, a harmadik és a tizenharmadik helyezettet sokáig mindössze néhány pont választotta el. Ez most is így lesz, nem lesz olyan csapat, amelyik biztosra mehet bárhol. Az elmúlt évek bajnokai, a Videoton és a Debrecen sem, bár ez a két együttes ugyanúgy ott lesz a mezőny első harmadában.

– Mi a Zalaegerszeg célja?
– Hasonló szezont szeretnénk produkálni, mint legutóbb, a célunk a dobogó! Azt szeretném, ha bárhol, bárki ellen veszélyesek lennénk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik