Kiemelt hírek

Az egész országot képviselik

Paulo Sousa úgy véli, a BL-párharc nem csak a Videoton megmérettetése lesz, hanem egész Magyarországé!

A portugál mester szerint együttese nem volt tökéletes a pénteki, kecskeméti Szuperkupa-mérkőzésen, sok mindenben vár még javulást – írja a fehérvári klub honlapja.

– A legfontosabb azonban a győzelem, valamint a csapat hozzáállása volt, amivel maximálisan elégedett voltam – mondta a keddi sajtótájékoztató elején Sousa. – Egyértelmű, hogy nyerni akarunk a Sturm Graz elleni, szerdai meccsen. Lesz a pályán azonban egy ellenfél is, amely szintén győzni szeretne. A Sturm nagy nemzetközi rutinnal rendelkezik, ráadásul az edzőjük már hat éve foglalkozik a csapattal, és a játékosok többsége is legalább három éve ott focizik. Kiélezett hajrában nyerték meg az osztrák bajnokságot, szóval akaraterőben és szellemileg is erős a csapat. Nem kilencven, hanem minimum 180 perc küzdelmet várok a játékosaimtól. Ez nem csak a mi megmérettetésünk lesz, hanem az egész klubé, sőt Magyarországé is, hiszen a Videoton az egész országot képviseli a BL-ben.

A magyar bajnoki címvédő székesfehérvári együttes vezetőedzője elmondta, a Sturm több mérkőzését is látták, legutóbb a Hannover elleni 3-3-as felkészülési mérkőzésen is ott voltak a segítői.

– Az összeszokottságon kívül abból a szempontból is előnye van a Sturm Graznak, hogy mostanában nem volt más tétmérkőzése – vélekedett Sousa.– Teljes erővel készülhettek arra a két mérkőzésre, amit ellenünk fognak játszani. De mi nem félünk tőlük! Egyáltalán nem baj, ha nem minket tartanak a mérkőzés esélyesének. Az a célunk, hogy meglepjük őket. A Sturm Graz évről-évre nemzetközi kupákban szerepel. Minket ez doppingol. Csak ismételni tudom magam, győzni utazunk Ausztriába.

A mérkőzés szerdán 20 óra 30 perckor kezdődik. Paulo Sousa húsz játékost vitt magával Klagenfurtba. Kedden este edzést vezényelt a csapatnak.

Olvasói sztorik