Kiemelt hírek

Sokat köszönhet a Videotonnak

A török Samsunspor által szerződtetett Lázár Pál vasárnap már új csapatával megy edzőtáborba.

Hazatért, s csütörtökön Székesfehérvárra érkezett elbúcsúzni Lázár Pál, aki három évre Törökországba szerződött. A válogatott védő a Videotonnál lett elismert futballista – írja a Fejér megyei Hírlap.

– Hétfőn, amikor leszálltunk a Fekete-tenger parti 1.2 milliós nagyváros, Samsun repülőterén, óriási meglepetés ért, hiszen a klub szurkolói és a helyi média is úgy fogadott, mint egy világsztárt – kezdte beszámolóját Lázár Pál. – Már az is hihetetlen érzés volt, ám amikor megérkeztünk a szállodába, hatalmas tűzijáték vette kezdetét. Azt hittem, valami ünnepség zajlik, ám a klub tulajdonosa ekkor elárulta, hogy mindezt az én tiszteletemre rendezték. Számomra már ekkor bizonyosodott, miért is mondják fanatikusoknak a törököket, pedig ez még nem egy meccs volt.

– Milyen volt a villámlátogatás, hiszen csak kedden tartózkodott ott.– Reggel azonnal a különböző orvosi vizsgálatokon vettem részt, a Samsunspor néhány játékosával együtt. Minden részletre kiterjedő, alapos felmérésben volt részem, de természetesen nem volt semmi probléma. Köszönhetően a Videoton olaszországi edzőtáborának is, ahol Paulo Sousa alaposan megdolgoztatott minket. Délután aláírtam a hároméves szerződésemet, de volt némi időm körülnézni a városban, valamint kiválasztottam a számunkra megfelelő lakást is, hiszen a kedvesem is velem tart majd.
– Jól megfontolta a lépését?– Úgy érzem, igen. Előtte azért megfelelően tájékozódtam, több olyan játékos véleményét is kikértem, aki korábban Törökországban játszott. Arról nem beszélve, hogy bár az élvonal újonca a Samsunspor, de nagyon komolyak a klub céljai. És persze azt sem titkolhatom, hogy ezzel a szerződéssel anyagilag egy életre megalapozhatom a jövőmet.
– És a Videoton? Az emlékek?– Nagyon-nagyon sokat köszönhetek a klubnak, a társaknak, az edzőknek, az alkalmazottaknak, a vezetőknek és Garancsi István tulajdonosnak, hiszen itt lettem NB I-es játékos és válogatott. Nagyon szép három és fél évet töltöttem el a Videotonban, amit soha nem felejtek el. Csütörtökön elköszönök mindenkitől Fehérváron, hiszen készülnöm kell a vasárnapi indulásra, mert hétfőn az új csapatommal elutazunk a hegyekbe, edzőtáborba.

Olvasói sztorik