Kiemelt hírek

A harmadik kalap

A magyar válogatott szinte biztosan a harmadik kalapba kerül a világbajnoki selejtező sorsolásakor.

A magyar válogatott júniusi győzelmeit követően hét helyet javítva a 45. pozícióban szerepel a nemzetközi szövetségi ranglistáján. A FIFA a következő, július 27-i ranglista alapján határozza meg a kalapok beosztását a 2014-es világbajnokság selejtezőinek sorsolására, de az európai válogatottaknak addig már nem lesz több mérkőzésük, így köztük a sorrend nem változhat. Az európai gárdák rangsorában a magyar csapat a 27. helyet foglalja el, és miután a vb-sorsoláson a kalapokban kilenc válogatott szerepel, a mieink éppen beférnek a harmadik csoportba – írja az MLSZ hivatalos honlapja.
Egervári Sándor szövetségi kapitány a világranglista megjelenését követően elmondta: mindenképpen pozitív fejlemény a javulás, de nem jelent automatikusan előnyt a vb-sorsoláskor.
– Bár ez még nem a hivatalos besorolás, de várhatóan valóban a harmadik kalapba kerülünk a vb-sorsoláson – mondta Egervári Sándor. – Jelentős és reményteljes eredménynek tartom, hogy el tudtuk érni ezt az előrelépést, ez mindenképpen pozitív fejlemény a magyar labdarúgásban. Az előrelépés jelenthet, de nem feltétlenül jelent majd előnyt a vb-sorsoláskor, hiszen a negyedik kalapban is rendkívül erős válogatottak szerepelnek majd, és ha közülük is a legerősebbek egyikét kapjuk ellenfélként, akkor kevesebb hozadéka lehet a javításnak.

A negyedik kalapban kap helyet, így potenciális csoporttárs lehet Bulgária, Románia, Lengyelország, vagy Skócia is, viszont nem kerülhetünk össze a szintén harmadik kalapos csehekkel, ukránokkal, svájciakkal, vagy a belgákkal.
Európa-bajnoki selejtezőcsoportunk válogatottjai közül Svédország kilenc helyet ugrott előre, így már a 19. pozíciót foglalja el a világranglistán, Finnország öt helyet javítva a 76., Moldova egy helyet előrelépve a 85., San Marino pedig továbbra is az utolsó, 203. helyen áll.

Olvasói sztorik