Hírek

Piros lapot a hajhullásnak? Miért ne? (X)

Gondoltál már rá, hogy mennyire jó lenne, ha a  diffúz hajhullást meg lehetne állítani egy piros lap felmutatásával? Hidd el, a legtöbb pasi gondolt már rá.

A hajhullás nagyon sok ember életét keseríti meg.  Vannak természetes okai, de akár betegség, fokozott stresszhatás is állhat a háttérben. Tudjuk, hogy a hajunk folyamatosan cserélődik, megújul. Ez természetesen napi hajvesztéssel jár, de amíg a kihullott hajszálak száma 100 szál körül mozog, nincs min aggódni, ez természetes. A gondok akkor kezdődnek, ha az elhullott hajszálak száma növekszik, illetve ha a helyébe nem érkeznek újabb hajszálak.

Mi az, ami a férfiaknál diffúz hajhullást okozhat?

Ősszel és tavasszal erősebb lehet a hajhullás!
Ez még lehet teljesen elfogadott mértékű, de ha nagyon megnövekedne az elvesztett hajszálak száma, változtassunk az étrendünkön. Több zöldség és gyümölcs, sok fehérje segíthet a problémán.

A stressz-hajgyilkos
Kerüljük a stresszes helyzeteket. Pihenjünk sokat, mozogjunk a szabadban. A stressz tápanyaghiányt okoz a hajhagymáinkban. A hajhagymák növekedési fázisa hirtelen leáll, és nyugalmi fázisba kerülnek, majd kihullanak. Próbáljunk ki relaxációs gyakorlatokat, meditáljunk, keressük meg azt, ami oldja a feszültségünket.

Káros szenvedélyek
Mind a cigaretta, mind az alkohol okozhat vérkeringési zavarokat, érszűkületet is. Ez a hajszálakra, de főleg a hajhagymákra is hatással van. Az elzáródó apró hajszálerek miatt ilyenkor nem jut megfelelő mennyiségű oxigén és tápanyag a hajba. A hajhagymák anagén (növekedési) szakaszból átlépnek a telogén (nyugalmi) szakaszba, később elhalnak, így könnyen kialakulhat hajhullás.

Csínján a zselékkel
Persze nagyon férfias lehet egy zselézett frizura, de figyeljünk, hogy milyen összetevőket tartalmaz. Több olyan hajzselé van a piacon, amely negatívan befolyásolja a hajhagymák működését.

Kerüld az egyoldalú táplálkozást és a drasztikus fogyókúrát!
A sör és a chips lehet, hogy jól esik szurkolás közben, de inkább válasszunk ilyenkor is olajos magvakat. Ha nem is a meccsek alatt, de legalább a nap többi részében együnk egészségesen, fogyasszunk vitaminokat. A drasztikus fogyókúrákat egyébként sem a férfiaknak találták ki. Hajhulláshoz vezethet a hirtelen fogyás is. Tartsunk mindenben mértéket!

A hajhullás gyakran tabutéma, de ezt nem kell csöndben, tétlenül tűrni.

A PARUSAN Stimuláló sampon célzottan látja el tápanyagokkal a hajat. Számos kiváló minőségű összetevő (koffein, L-arginin, B3-vitamin) mellett egy speciális összetevőt is tartalmaz, mely csökkenti a hajhullást és stimulálja a haj újranövekedését.

Olvasói sztorik