Hírek

Ingyen válthat csapatot Európa egyik legkeresettebb játékosa

Sorban állnak Stefan de Vrijért a topcsapatok.

Megírtuk: Igli Tare, a Lazio igazgatója hétfőn elismerte, hogy a klub visszavonta a Stefan de Vrij szerződéshosszabbítására irányuló ajánlatát, mert jó ideje késik a holland védő válasza. Mindez azt jelenti, hogy a játékos a nyáron ingyen távozhat. A 26 esztendős, 31-szeres válogatott De Vrij az utóbbi években klasszissá nőtte ki magát, sorban is állnak érte a topcsapatok.
A juventuz.blog.hu szerint a hír minden bizonnyal felkelti a Juventus, az Inter, a Liverpool, a Napoli, a Manchester City, a Manchester United és a Barcelona figyelmét. Mivel a szerződéshosszabbítás megfeneklett, a középhátvédért nyíltan versenghetnek az érdeklődő csapatok.

Az Inter már egy ideje az egyik legnagyobb esélyesnek tűnik, a hírek szerint hónapok óta folynak az előkészületek, azonban a játékos megszerzéséhez a klubnak be kellene jutnia a Bajnokok Ligájába, különben nem jelentene komoly előrelépést a játékosnak az Interhez igazolás.

A Juventus az elsők között figyelt fel Stefan de Vrij helyzetére az elmúlt nyáron, azonban a szerződést hosszabbító Andrea Barzagli mellett középhátvédek szintjén az edző rendelkezésére áll még Giorgio Chiellini, Medhi Benatia és Daniele Rugani, így elég nagy a játékosfelhozatal hátvédek tekintetében.

Ezt olvastad már?
Ez a négy csapat vinné a Real Madrid klasszisát

Hasonlóképpen az AC Milan sem szűkölködik az opciókban, hiszen Leonardo Bonucci és Alessio Romagnoli biztos pont, a BL-kvalifikáció pedig ugyanazt a gondot jelentheti, mint az Inter esetében.

A Napoli csapata felmerült opcióként januárban, és nem is lenne logikátlan lépés a holland válogatott megszerzése, mivel Raúl Albiol már többször a spanyolországi visszatérés felé kacsintgatott. A déliek vezetik a tabellát, így minden valószínűség szerint a BL-szereplés biztosított jövőre a csapat számára.

A holland játékos iránt a Premier League klubjai is érdeklődnek, például a Liverpool, a Manchester City és a Manchester United, azonban a Chelsea is szívesen megszerezné De Vrijt, ha David Luiz a távozás mellett dönt.

Az elmúlt hetekben a Barcelona neve is felmerült kérőként, és a katalán klubnál hagyománya van a jól teljesítő holland játékosoknak, azonban Stefan De Vrij minden bizonnyal csak a rendszeres játéklehetőség biztosítása mellett választaná a katalán csapatot.

A jelentkezők között említhető még Atlético Madrid, amennyiben a klubtól a nyáron távozik José Giménez.

De Vrij (balra) akár Dybala csapattársa is lehet majd a Juventusnál Fotó: AFP
Olvasói sztorik