Hírek

FTC-balhé után: csökkentették a klub pénzbírságát

Rangadó
Rangadó

2018. 02. 08. 08:29

A zöld-fehérekre mégsem tízmilliós büntetést róttak ki.

Az FTC megtámadta a másodfokú MLSZ fegyelmi döntést a Sport Állandó Választottbíróság előtt, amely hétfőn határozatot hozott – írja a Fradi.hu.

A Sport Állandó Választottbíróság döntése értelmében, a három mérkőzésre szóló szektorbezárás érvényben maradt, azonban a 3 millióról 10 millióra emelt bírságot hatályon kívül helyezte a Választottbíróság, tehát az első fokon kirótt összeg terheli az FTC-t.

Íme a klub közleménye:

– Mint ismert, az MLSZ első fokon eljáró Fegyelmi Bizottsága (FEB) november 7-én, az FTC–DVSC mérkőzéssel kapcsolatban klubunkat, mint visszaesőt, „mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért, szurkolóinak jelentős mennyiségű pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért, valamint a rend mérkőzés alatt történt nem megfelelő biztosításáért” marasztalta el és büntette meg. A döntés a Groupama Aréna „B1”, „B2”, „B3” és „C1” szektorai 3 soron következő hazai NB I-es bajnoki mérkőzésen történő lezárását jelentette. A szektorbezárás mellett 3 millió forint pénzbüntetéssel is sújtották a Fradit. A fegyelmi határozat ellen klubunk fellebbezett, ezért az ügy a másodfokon eljáró Fellebbviteli Bizottság (FVB) elé került, amely november 23-án tárgyalta az ügyet. Az FVB a FEB elsőfokú határozatát az (FSZ) 59. § (1) bekezdés c) pontja alapján részben megváltoztatta: a pénzbüntetés összegét 3-ról 10 millió forintra emelte, egyebekben az I. fokú határozatot helybenhagyta.
– Az MLSZ két bizottságának döntése után az FTC a Sport Állandó Választottbírósághoz fordult. Klubunk a három meccsre szóló szektorbezárás eltörlését vagy rövidítését, valamint a súlyos, 10 millió forintos pénzbüntetés csökkentését kérte a bírói testülettől. A Választottbíróság ma szóban kihirdetett ítélete megállapította, hogy a szövetség Fellebbviteli Bizottsága jogsértően emelte fel az első fokon kirótt 3 millió forintos bírságot 10 millió forint összegűre, így a másodfokú határozat ezen részét hatályon kívül helyezte, tehát maradt a korábbi 3 millió forintos büntetés. Sajnos, a klubunk által hangsúlyosan támadott és felülvizsgálni kért szektorbezárások vonatkozásában a Sport Állandó Választottbíróság nem találta túlzottnak a fegyelmi büntetést, ezért a B1, B2, B3 és a C1 szektor a következő két bajnoki mérkőzésen még zárva marad.
Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója a Fradi Médiának kommentálta a legfrissebb határozatot: „Üdvözöljük a döntést, ez is egy győzelem, de azért sokkal boldogabbak lennénk, ha mondjuk a pénzbüntetés maradt volna magasabb, és inkább a szektorbezárásokat törlik el. Ötven felelőtlen ember ostoba cselekedete miatt sok-sok ezer szurkolónkat fosztják meg még két hazai mérkőzés látogatásától.”

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

10 March 2018, Berlin, Germany: Bundesliga football, Hertha BSC vs SC Freiburg at the Olympic Stadium. Hertha coach Pal Dardai before kick-off.
(EMBARGO CONDITIONS - ATTENTION: Due to the accreditation guidelines, the DFL only permits the publication and utilisation of up to 15 pictures per match on the internet and in online media during the match.) Photo: Soeren Stache/dpa - WICHTIGER HINWEIS: Aufgrund der Akkreditierungsbestimmungen der DFL ist die Publikation und Weiterverwertung im Internet und in Online-Medien während des Spiels auf insgesamt fünfzehn Bilder pro Spiel begrenzt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.