Hírek

Visszatérhet a magyar válogatott egyik legnagyobb sztárja

Egyik Európa-bajnoki hősünk már felépült sérüléséből, és megkezdi a teljes értékű edzéseket.

Szabó Gergő, a magyar labdarúgó-válogatott sajtófőnöke volt a Sport TV csütörtöki, Mai helyzet című műsorának vendége.

Elmondta, a közelmúltban többen, és nagyon jó csapatok is megkeresték az MLSZ-t, mert szeretnének barátságos meccset játszani a következő időszakban a nemzeti csapattal. Ha nem sikerül megegyezni, az UEFA jelöl ki kötelezően ellenfelet.

Ezt olvastad már?
Messi bármelyik pillanatban távozhat Barcelonából

Január 24-én sorsolják az ősszel induló Nemzetek Ligája csoportjait, aminek óriási jelentősége van, hiszen az új sorozat az Európa-bajnokságra is kvalifikál. Nemzeti csapatunk a C-osztályban szerepel, ahol három darab négyes és egy hármas csoportot sorsolnak. Az is előfordulhat tehát, hogy csak két ellenfelet kapunk, ebben az esetben a felszabaduló két játéknapon barátságos mérkőzést kell játszani.

Uruguay is jöhet?

„Kötelező jelleggel játszania kell minden csapatnak ott is. Olyan nincs, hogy valaki azt mondja, nem tudott ellenfelet szerezni. Ebben az esetben az UEFA belép, és kötelező jelleggel kijelöl egy ellenfelet a csapat számára barátságos mérkőzésre” – árulta el Szabó Gergő.

A sajtóban megjelent, hogy Uruguay is szóba jöhet ellenfélként edzőmeccsen.

„Amíg nincs meg a sorsolás, nem tudjuk, hány találkozónk lesz, ha barátságos meccseket kell játszanunk, akkor milyen ellenfelekkel, illetve a Nemzetek Ligája-mérkőzéseket milyen csapatok ellen kell játszanunk. Addig nincs értelme arról beszélni, hogy a nem tétmérkőzéseken milyen csapatok ellen léphetünk pályára” – mondta a sajtófőnök.

„Nagyon sok megkeresés érkezik az MLSZ-hez a magyar válogatottal kapcsolatban, hogy szeretnének ellenünk játszani; nagyon jó csapatok is. Úgy tűnik, a tavalyelőtti Eb-szereplést és az ott nyújtott teljesítményt nem felejtették el. De természetesen a többi csapat is úgy van vele, hogy ők sem tudják még pontosan a programjukat, mert a Nemzetek Ligájával kapcsolatban még nagyon sok a kérdőjel. Vannak tapogatózások, vannak megkeresések, nagyon jó csapatoktól is. Mondhatom, hogy több szövetség keresett meg minket az utóbbi időszakban, mint korábban, de egyelőre mindenki tapogatózik a másiknál.”

Gera visszatérhet?

Georges Leekens szövetségi kapitány első tapasztalatai is szóba kerültek a beszélgetés során. A belga edző mindenkivel beszélt már, aki a válogatott háza táján dolgozik, mert szeretett volna mindenkit minél jobban megismerni. A téli szabadsága után a jövő hét elején tér vissza hazánkba.

Gera Zoltán ismét válogatott lehet Fotó: Getty Images

„Elég sok részletet megismert, elég sok dolgot tud, de továbbra is azt mondja, hogy még az információgyűjtés időszakát éli. Harcos csapatot szeretne, nem egy csapatkapitányt szeretne a pályán látni, hanem sokkal többet, akik viszik a hátukon a csapatot, harcolnak, küzdenek, és olyanokat, akik hisznek magukban, és elhiszik, hogy el tudják érni azt a célt, amit mindannyian szeretnénk. Ahogy ő is mondta: ha egyszer sikerült, miért ne sikerülhetne újra?” – fogalmazott Szabó Gergő.

A sajtófőnök elmondta, a franciaországi Európa-bajnokság egyik magyar hőse, Gera Zoltán ismét a válogatott rendelkezésére állhat.

„Ha jól tudom, Zoli már felépült a sérüléséből, és megkezdi a teljes értékű edzéseket is, legalábbis nagyon bízunk benne. Ő lehet az, aki eddig nem állhatott a válogatott rendelkezésére, de most adott esetben, ha Georges Leekens számít rá, visszatérhet” – nyilatkozta.

Olvasói sztorik