Hírek

Focisulit neveztek el a magyar válogatott játékosról

A régió gyöngyszemének nevezte őt az igazgató.

Putnok külterületén több százmilliós beruházásból épült meg egy 800 négyzetméteres létesítménnyel, három nagyméretű pályával, valamint egy műfüves csarnokkal a Sajóvölgye Focisuli, amelynek utánpótlás-központja Elek Ákos nevét viseli.

Ezt olvastad már?
Tizenöt toronydaru dolgozik a Puskás-stadion építésén – FOTÓK

– Büszkeséggel tölt el, hogy a vezetés méltónak talált arra, hogy egy ilyen impozáns létesítményt rólam nevezzenek el – idézi a kazah Kajrat Almatiban futballozó Elek Ákost a Bors.

A középpályás a Putnoktól néhány kilométerre található Borsod megyei Bánrévéről származik.

Elek Ákos, a büszke névadó Fotó: www.sajovolgyefocisuli.hu

– Bízom benne, hogy a pályafutásom példa lehet a fiatalok számára, hogy ebből a térségből is el lehet jutni a legmagasabb szintre. Ehhez alázat, kitartás és sok-sok munka kell.

Az iskola sportigazgatója, Kádár Zsolt nevelőedzője volt a válogatott focistának, akit 17 évesen ő épített be a Kazincbarcika felnőtt csapatába.

– Amikor Ákos meglátta a nevét viselő központot, nagyon meghatódott. Részesedése nincs a focisuliban, de sokat segít nekünk. Már kaptunk tőle felszereléseket, az egyik díjátadóra pedig egy dedikált válogatott mezt is – magyarázta az igazgató.

A kisbuszon is az ő képe látható Fotó: www.sajovolgyefocisuli.hu

– Azért lett Ákos a névadó, mert nála alázatosabb játékost soha nem láttam. Emlékszem, amikor iskolásként reggel hatkor jött egyéni képzésre még a tanítás előtt. Ő, mint a régió gyöngyszeme, példakép lehet a gyermekek szemében.

A Sajóvölgye Focisuli szoros kapcsolatban áll az élvonalbeli DVTK-val, az NB II-es Kazincbarcikával és az NB III-as Putnokkal is.

Olvasói sztorik