Hírek

Döntött az MLSZ a 12 csapatos NB I-ről

A Magyar Kupa és az NB II lebonyolítási rendje is nyilvános a 2018-2019-es idényre.

A MLSZ elnöksége már a rajt előtt bő fél évvel elfogadta a 2018–2019-es idényre vonatkozó versenykiírásokat. Az állandóság jegyében az OTP Bank Liga, a Merkantil Bank Liga és a Magyar Kupa szabályzata sem módosult az elmúlt évekhez képest, vagyis az élvonalban továbbra is tucatnyi együttes szerepelhet – írja az MLSZ honlapja..

Te jó ég!
Szexi szépségkirálynőt szeret a magyar légiós – FOTÓK

Az új szabályozásnak köszönhetően egyszerűsödik az adminisztrációs folyamat. A professzionális bajnokságokban dolgozó, a kispadokon helyet foglaló szakemberek nemcsak Budapesten, az MLSZ székházában, hanem kényelmesen, az adott megyei igazgatóságon is átvehetik kötelezően előírt regisztrációs kártyáikat. Ezzel párhuzamosan arról is döntés született, hogy az MLSZ befogadja a külföldi szövetségek által kiállított engedélyeket, így azok is dolgozhatnak a kiemelt osztályokban, akik például Ausztriában vagy Szlovákiában szerezték meg szaktudásukat.

Marad a 12 csapat Fotó: www.mlsz.hu

A jövőben a női klubok is részesülnek a képzési kártalanításban. Ez azt jelenti, hogy amikor az adott játékos profi szerződést köt, akkor visszamenőleg korábbi nevelőegyüttese is díjazásban részesül. Ezzel összefüggő hír, hogy a nemzetközi átigazolásokat az MLSZ a jövőben a FIFA digitális rendszerén, a TMS-rendszeren (Transfer Matching System) keresztül menedzseli, mely transzparenssé teszi a játékosok klubváltásának részleteit – éppen a kártalanítás megítélésének felgyorsítását is elősegítve.

A futsal területén a korábbi szövetségi kapitány, Kozma Mihály vezetésével új összetételű bizottság irányítja majd a munkát – a bizottság leköszönő elnöke, Drucskó Zoltán hétfőn így nyilatkozott az mlsz.hu-nak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik