Hírek

Magyar levegőt szagolt az ausztrálok triplázó hőse

Már csak egy hely kiadó a világbajnokságra.

Az ausztrál válogatott házigazdaként 3-1-re legyőzte Hondurast a jövő nyári oroszországi világbajnokság interkontinentális pótselejtezőjének szerdai visszavágóján, így kijutott a tornára, hiszen az első meccs gól nélkül ért véget.

A meccs mindhárom gólját a 33 éves csapatkapitány, Mile Jedinak szerezte, egyet szabadrúgásból, kettőt büntetőből. A szakállas középpályás 2003 és 2005 között a horvát-magyar határon fekvő Varazdin városában futballozott, később éveket töltött a Premier League-ben a Crystal Palace-ban, jelenleg az angol másodosztályú Aston Villa futballistája.

A sorozatban negyedik világbajnokságukra készülő ausztrálok rekordbeállítást jelentő 22 selejtezőmérkőzést játszva kvalifikálták magukat a tornára.

A világbajnokságra kijutott válogatottak:

Afrika (5 helye van a kontinensnek): Egyiptom, Nigéria, Szenegál, Marokkó, Tunézia

Ázsia (4): Irán, Japán, Koreai Köztársaság, Szaúd-Arábia

Dél-Amerika (4): Brazília, Uruguay, Argentína, Kolumbia

Európa (13+1): Oroszország (házigazda), Belgium, Németország, Anglia, Spanyolország, Lengyelország, Szerbia, Izland, Franciaország, Portugália, Svájc, Horvátország, Svédország, Dánia

Észak- és Közép-Amerika (3): Mexikó, Costa Rica, Panama

Interkontinentális pótselejtező (2): Ausztrália

A fennmaradt egy helyről magyar idő szerint csütörtök hajnalban a Peru – Új-Zéland interkontinentális pótselejtező dönt.

Olvasói sztorik