Hírek

Válogatott: visszatérhet a kezdőbe az alapember

Az Újpest és a Paks játékosa ellenben biztosan hiányozni fog.

U21-es válogatottunk utolsó idei mérkőzésére készül: kedden, magyar idő szerint 15.00 órakor Cipruson lép pályára Európa-bajnoki selejtezőn – írja az MLSZ.

Michael Boris szövetségi edző együttesének célja egyértelmű: a három pont megszerzése. Ha ez sikerülne, akkor csapatunk négy mérkőzést követően versenyben maradna az első helyért vívott csatában a csoportban, és jó helyzetben készülhetne a jövő tavaszi folytatásra. A ciprusiak egyelőre előttünk állnak a tabellán, de már öt mérkőzés áll mögöttük (2 győzelem, 3 vereség), szemben a mi három meccsünkkel. A házigazdák erejét jelzi, hogy hazai pályán sikerült legyőzniük a törököket, múlt héten pedig csak egy hosszabbításban esett góllal maradtak alul idegenben a belgákkal szemben.

A magyar válogatott 17 mezőnyjátékossal és 3 kapussal utazott el Ciprusra, sérülése miatt nem tarthatott a csapattal Zsótér Donát és Lenzsér Bence sem. Jó hír azonban, hogy Kecskés Ákos sérülése szépen javul, így ő minden bizonnyal ott lehet a kezdőcsapatban kedden délután. Sok változtatásra nincs oka Michael Borisnak, a svédek ellen jól játszott a csapat, közelebb állt a győzelem megszerzéséhez a 2-2-es döntetlennel véget érő összecsapáson.

Zsótér és Lenzsér nélkül készül az U21-es válogatott Fotó: MLSZ

– A játékkal nem volt gond a svédek ellen, a második félidő első felétől eltekintve kimondottan jól futballoztunk, és a helyzeteink száma alapján megérdemeltük volna a győzelmet – mondta az mlsz.hu-nak a hétfő délutáni edzést követően Gazdag Dániel, a Honvéd középpályása, aki múlt pénteken csapatkapitányként vezette pályára a válogatottat, és gólpasszal járult hozzá a pontszerzéshez. – Legközelebb érettebben kell futballoznunk, ha megszerezzük a vezetést, kicsit rutinosabbnak kell lennie a csapatnak, ebben mi, tapasztaltabb játékosok segíthetünk majd a többieknek. Mindenkiben maradt hiányérzet a svédek elleni meccs után, viszont ez külön motivációt ad a keddi találkozó előtt, most nem szeretnénk kiengedni a kezünkből a győzelmet. A ciprusiak eddigi eredményei azt mutatják, hogy komoly játékerőt képviselnek, ezért bizonyosan nehéz meccs vár ránk, abban viszont nem vagyok biztos, hogy ellenfelünk megpróbál majd tempót diktálni, várhatóan inkább ránk vár a kezdeményező szerep. Megpróbáljuk nyomás alá helyezni az ellenfelet, kulcsfontosságú, hogy jó helyeken szerezzünk labdákat, és ezekből gyors támadásokat vezessünk.

A válogatott hétfőn délután már a mérkőzés helyszínén, az AEK Larnaca stadionjában edzett. Kedden kora őszi időjárás, 23-24 fok várható a mérkőzés kezdetén, helyi idő szerint 16.00, magyar idő szerint 15.00 órakor.

A magyar válogatott 20 fős kerete:

Kapusok:
Bese Balázs (Budaörs),
Demjén Patrik (MTK Budapest),
Zima Ádám (Dorog)
Védők:
Gergényi Bence (Bp. Honvéd),
Hegedűs János (Puskás Akadémia),
Kecskés Ákos (Termalica),
Pávkovics Bence (Újpest FC),
Szalai Attila (Mezőkövesd-Zsóry),
Tóth Bence (Videoton FC)
Középpályások:
Csernik Kornél (Ferencváros),
Gazdag Dániel (Budapest Honvéd),
Haris Attila (Balmazújváros),
Katona Máté (MTK Budapest),
Kleisz Márk (Vasas),
Szivacski Donát (Vasas),
Szoboszlai Dominik (Liefering)
Támadók:
Bíró Bence (Guimares),
Korozmán Kevin (MTK Budapest),
Kundrák Norbert (Ferencváros),
Sallói Dániel (Sporting Kansas City)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik