Hírek

Történelmi égések: törpeállamok és 8-1 a legfájóbb emlékek között – VIDEÓ

TOP5: ezeket a mérkőzéseket inkább elfelejtenénk.

Korábban beszámoltunk arról, hogy a magyar válogatott barátságos mérkőzésen nem bírt Luxemburggal, a mieink idegenben szenvedtek 2-1-es vereséget. Ez volt Szélesi Zoltán megbízott edző első mérkőzése a felnőtt A-válogatott kispadján.

Kőkemény kritika
„Ez a játék felért egy hazaárulással, irány a bányába dolgozni”

Legújabb összeállításunkban összegyűjtöttük a nemzeti csapat közelmúltban mutatott legnagyobb égéseit.

1. 2017. június 9. (vb-selejtező, szövetségi kapitány: Bernd Storck)
  • Andorra – Magyarország 1-0

  • A magyar válogatott júniusban nem kis meglepetésre tétmérkőzésen szenvedett vereséget a miniállamtól. A (tartalékos) nemzeti együttest még Bernd Strock irányította, sokan már akkor a távozását követelték, végül a német szakember négy hónapot még ráhúzott itt tartózkodására.
    A nemzeti csapat korábban három mérkőzésen maradt száz százalékos Andorra ellen, a hibátlan mérleg júniusban lett oda…

    2. 2006. október 11. (Eb-selejtező, szövetségi kapitány: Bozsik Péter)
  • Málta – Magyarország 2-1

  • Óriási pofont szenvedett el 2006 őszén a magyar válogatott – még Bozsik Péter irányítása alatt. A mieink Eb-selejtezőn maradtak alul Máltával szemben, Schembri duplájára csak Torghelle tudott válaszolni. Az akkori volt a magyar válogatott első veresége Máltával szemben (a mérleg azóta: 9 győzelem, 2 döntetlen, 1 vereség).

    3. 2017. november 9. (barátságos mérkőzés, megbízott kapitány: Szélesi Zoltán)
  • Luxemburg – Magyarország 2-1

  • Szélesi Zoltán debütálása – ha „csupán” megbízott edzőként is – de balul sült el a válogatott élén. Csütörtök este Dzsudzsák Balázsék barátságos mérkőzésen szenvedtek vereséget Luxemburg otthonában (2-1). Ezzel eldőlt, hogy ezen törpeállam esetében is odalett a hibátlan mérleg, hiszen a korábbi tíz magyar győzelem mellé már egy piros-fehér-zöld vereség is bekerült a két csapat meccstörténelmének statisztikái közé.

    Luxemburg 2017-ben három együttest tudott legyőzni: Albániát, Fehéroroszországot és Magyarországot…

    4. 2016. szeptember 6. (vb-selejtező, szövetségi kapitány: Bernd Storck)
  • Feröer-szigetek – Magyarország 0-0

  • A sikeres és roppant emlékezetes nyári Európa-bajnokság után hatalmas pofonként élte meg a futballt szerető magyar társadalom nagy része, hogy a nemzeti csapat „visszatérésként” csupán 0-0-s döntetlennel kezdett Feröer-szigetek otthonában vb-selejtezős mérkőzésen. Erre a kezdésre, illetve kvalifikációs sorozatra nem szívesen emlékszünk vissza…

    +1. 2013. október 11. (vb-selejtező, szövetségi kapitány: Egervári Sándor)
  • Hollandia – Magyarország 8-1

  • A 2014-es világbajnokságért vívott kvalifikáció során októberben a magyar válogatottnak még matematikai esélye volt kijutni a brazil tornára. Hollandiában aztán csúfos és történelmi vereséget szenvedtek Egervári Sándor fiai, a kudarc után a kapitány azonnal benyújtotta lemondását. A magyar válogatott fennállása során még sohasem kapott nyolc gólt, illetve akkoriban beállította története legsúlyosabb különbségű vereségét: 1908-ban Angliától, 1941-ben pedig Németországtól kapott ki 7-0-ra az együttes – 2013-ban pedig Hollandia bizonyult jobbnak hét góllal.

    Olvasói sztorik