Hírek

Hihetetlen, hol szerezte meg az első vendégpontját a Haladás

Király Gábor súlyos sérülést szenvedett.

OTP Bank Liga, 13. forduló

DVSC – Szombathelyi Haladás 1-1 (0-1)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 2453 néző. Játékvezető: Erdős
Debrecen: Nagy S. – Bényei, Kinyik, Szatmári (Mészáros 56.), Ferenczi – Bódi, Jovanovic, Tőzsér, Varga K. – Mengolo (Tabakovic 46.), Sós (Könyves 46.). Vezetőedző: Herczeg András
Haladás: Király (Gyurján 85.) – Polgár, Wils, Devecseri, Németh Milán – Kiss T., Kiss B., Tóth M. – Medgyes (Pinte 61.), Rácz (Halmosi 70.) – Mészáros. Vezetőedző: Pacsi Bálint
Gólszerzők: Tabakovic (68.) Kiss T. (3.)

A harmadik percben Medgyes cselezgetett, majd passzolt Kiss Tamáshoz, aki 20 méterről, bődületesen nagy gólt lőtt. 0-1.

Ezzel a góllal a vendégek megalapozták az egész mérkőzés hangulatát. A jó formában lévő, és dobogóért küzdő DVSC futott az eredmény után, míg Pacsi Bálint csapata megérezte a “vérszagot”. Magabiztosan játszott, őrizgette, sőt növelhette volna is az előnyét.

Az első félidő hajrájában, akár kettőt is rúghattak volna vasiak, akik eddig egyetlen pontot sem szereztek idegenben (5/5 vereség). Előbb Medgyes fejesénél volt szükség nagy kapus bravúrjára, majd Wils bólintásánál a szerencsére, hiszen éppen csak fölé szállt a labda.

Soós és Németh csatája a találkozón Fotó: MTI

A félidőben kettőt cserélt Herczeg András, és hadrendet is váltott DVSC.

A 68. percig kellett várni az egyenlítésre. Tabakovic érkezett. 1-1.

A játék képe ezt követően teljesen megváltozott, ráadásúl a Haladás Király Gábort is elveszítette a hajrára. Bokáját fájlalta. Gyurján állt már akkor is a kapuban, amikor Tabakovic négy méterről fölé lőtt, elszórakozva a DVSC meccslabdáját.

Olvasói sztorik