Hírek

Sosem találod ki, mivel tölti a hétvégét korábbi válogatott támadónk

Amíg a nemzeti csapat a vb-selejtezőkkel vesződik, ő egész mással lesz elfoglalva.

Ferenczi István egykori kilencszeres válogatott labdarúgó benevezett a 32. SPAR Budapest Maraton Fesztivál 42 kilométeres kihívására. A 40 éves, kétszeres magyar bajnok játékos a Vasas SC erőnléti edzője, így pontosan tudja mi is szükséges egy ekkora táv teljesítéséhez. Az edzések és a labdarúgással járó rendszeres mozgás mellett két éve foglalkozik külön a futással is és vált már gyakori nevezőjévé a maratoni versenyeknek. A futóedzései mértéke persze a szabadidejétől is függ, de azért mindig kerít alkalmat arra is, hogy az aznapra kitűzött távot lefuthassa.

– Természetesen külön is készülök a maratoni versenyekre, hisz a csak az edzéseink ideje alatt megtett kilométerek száma nem lenne elég egy maraton teljesítésére, mely távot az elmúlt két évben már ötször is lefutottam, az ország különböző pontjain. Ideje, hogy most már neki feszüljek Magyarország legnagyobb szabású maratonjának, a sokezres tömeget vonzó 32. SPAR Budapest maratonnak is – fogalmazott.

Ezt olvastad már?
Shakira elhagyta Piquét, szakított az álompár

Ferenczi István eddigi legjobb eredménye 3 óra 30 perc, amely időt tavaly futotta. Idén félmaratonokat, illetve egy 30 kilométeres távot teljesített, így az október 15-i lesz az idei első maratoni versenye, ahol szeretné eddigi legjobb idejét megjavítani.

A lakhelyén, Solymáron, számára nagyon ideálisak a főleg dombos, emelkedős körülmények, de néha a Margitszigetre is kilátogat egy-egy szigetkör teljesítésére, illetve az otthonától 20 kilométerre található stadionhoz, a munkahelyére is gyakran futva teszi meg az utat.

– A futással soha nem voltak gondjaim, mindig is szerettem futni. A bakancslistámon régóta szerepel a New York Marathon teljesítése is. Nagyon szeretem a versenyek nyűzsgő hangulatát, tetszik a futóközeg és jó a közösség.

Amennyiben Ferenczi terve sikerül, Dombi Tibor és Hrutka János mellé ő is belép az egykori válogatott labdarúgók azon körébe, akik már a SPAR Budapest Maraton teljesítőinek mondhatják magukat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!