Hírek

A magyar találmány egy asztalhoz állította a sportlegendákat

Már világszinten terjeszkedik az új magyar sportág, a teqball.

Carles Puyon, Robert Pirés, Simao Sabrosa, William Gallas, Ruud Gullit, Christian Karembeu, Roby Langers, valamint Ricardo és Nuno Gomes részvételével kivételes rendezvényt szerveztek a magyar fejlesztésű sporteszköz, a teqball, illetve annak nemzetközi szövetsége, a FITEQ alapítói Luxemburgban. Az Európai Sporthét részeként szervezett rendezvényt Romain Schneider, Luxemburg sportminisztere nyitotta meg.

A legelső Teqball All Stars kupa a Bertrange-i Center Atert-ben került megrendezésre és számos programot ölelt fel: egyéni és páros teqball-mérkőzéseket (Luxemburg–Portugália, majd Magyarország–Románia), teqvolley-t (azaz a teqball röpladával játszott változatát), valamint az összes híresség részvételével lejátszott teqball-küzdelmeket.

Ezt olvastad már?
Világhírű edzőkkel fenyegetik az AC Milan szakvezetőjét

“Lothar Matthäus két évvel ezelőtti, Ronaldinho tavalyi és Christian Karembeu idei, év eleji csatlakozását követően örömmel üdvözöljük a labdarúgás további nagy neveit ezen új sport, a Teqball képviselői között” – fejtette ki Gattyán György, a Docler Holding alapítója-tulajdonosa, a teqball társalapítója és a FITEQ alelnöke.

A FITEQ-et hat hónapja alapították. Ezt követte a franciaországi teqball-szövetség megalapítása, és nemrég Luxemburg is beszállt a versenybe.

Indulhat a teqball-mérkőzés Fotó: www.incquerylabs.com

“A Teqball a koncentrációt, a teljesítményt valamint a technikai tudást, illetve annak kombinációját fejleszti, tökéletesíti. A világsztárok támogatása újabb mérföldkövet jelent az új sport elterjesztésében” – jegyezte meg Borsányi Gábor, a Teqball társalapítója és a FITEQ elnöke.

Az alapítók célja, hogy az egész világon felgyorsuljanak a klubok és a bajnokságok alapításai. A sport Európában és Latin-Amerikában egyre népszerűbbé válik, és a várakozások szerint 2019-ben az ázsiai és az észak-amerikai országokban is megindul a terjeszkedése.

Olvasói sztorik