Hírek

EL-hőst igazolt a Ferencváros – hivatalos

Bemutatták a zöld-fehérek hetedik nyári szerzeményét is.

Ahogy azt már vasárnap jeleztük, a Ferencváros szerződést kötött a Vardar Szkopje középső középpályásával, Sztefan Szpirovszkival – mindezt hétfőn a klub hivatalos oldala is megerősítette. A 27 éves játékos Priskin Tamás, Otigba Kenneth, Lovrencsics Balázs, Bőle Lukács, Fernando Gorriaran és Rui Pedro után a Ferencváros hetedik szerzeménye a 2017/18-as nyári átigazolási időszakban.

FORDULAT?!
Lang-ügy:
„A Dijon kissé elhamarkodott bejelentést tett”

Mit kell tudni a játékosról?

Szpirovszki 1990. augusztus 23-án született az akkor még Jugoszláviához tartozó macedóniai Bitolában. Profi pályafutását 2007-ben kezdte meg szülővárosa csapatában, a macedón élvonalbeli FK Pelisterben. Itt három szezon alatt 42 tétmérkőzésen lépett pályára, amelyeken két gólt szerzett. A 2008-09-es szezonban egy mérkőzésen szerepelt az Európa Liga selejtezőjében is.

Tovább erősödött a Fradi Fotó: fradi.hu

2009-ben a szerb első osztályú Borac Cacakhoz szerződött, ahol négy szezon alatt 53 meccsen 2 gól volt a mérlege. Közben 2012-ben kölcsönben visszatért hazája bajnokságába, a Rabotnicski csapatához, ahol 9 találkozón lépett pályára. 2014-ben megfordult a bolgár élvonalban is, a Beroe Stara Zagora színeiben. 2015 januárjában igazolt a talán legnevesebb macedón csapathoz, a fővárosi Vardar Szkopjéhez. A piros-feketék színeiben 64 mérkőzésen lépett pályára, két bajnoki címet nyert, és háromszor a Bajnokok Ligája, egyszer az Európa Liga selejtezőjében is szerepelhetett. Mindkét mérkőzésen a kezdőcsapat tagja volt a Vardar Fenerbahce elleni utolsó körös Európa Liga-selejtezős párharcában, amelynek végén a macedónok kiharcolták a főtáblára jutást.

Szpirovszki 2006 óta tagja a különböző korosztályos macedón válogatottaknak, szerepelt az U17-es, az U19-es és az U21-es nemzeti csapatban is. A felnőtt válogatottban 2011 augusztusában debütált Azerbajdzsán ellen, azóta összesen 16 mérkőzésen egy gólt szerzett.

Olvasói sztorik