Hírek

Száztíz éve nem kezdett ilyen jól az MU

Természetesen Mourinho nem győzi dicsérni a 8-0-s gólkülönbséggel nyitó csapatát.

José Mourinho, a manchesteriek menedzsere örül a kiváló idénykezdetnek, de nem szeretné, ha elbíznák magukat a West Ham és a Swansea ellen aratott 4-0-s győzelmek után.

Szinte hihetetlen: a Manchester United 110 év után rúgott legalább négy-négy gólt az első két fordulóban.

– Gyakran előfordult már csapataimmal, hogy egy nullára vezettünk és elkezdtük őrizni az eredményt. Itt erre semmi szükség nem volt. Egyszerűen szabadon engedtem a lovakat, és tették a dolgukat – élt furcsa költői képpel a portugál.

Mourinho repülőrajtot vett a PL-ben a Manchesterrel Fotó: Europress/AFP

– Az első pillanattól kezdve nagyon magabiztosak voltunk. A Swansea az első félidőben tudott zavart okozni pontrúgásból, de ez talán kellett is hozzá, hogy felpörögjünk. Ettől függetlenül végig kézben tartottuk az eseményeket és ez csak kiváló teljesítménnyel lehetséges. Végig nagyon nyugodtak voltunk. Amikor öt védővel játszottak, szépen járattuk a labdát és használtuk ki, hogy szabadon hagyták Antonio Valenciát és Daley Blindet – avatott be mindenkit Mourinho a meccs taktikai hátterébe.

A kétszeres BL-győztes szakember szerint addig kell igazán formába lendülnie csapatának, amíg csak heti egy meccset játszik.

– Ki kell használnunk ezt a pár hetet, hiszen így lehet normálisan készülni. Amikor már heti két-három meccset játszol, nem tudunk igazán jó edzéseket vezényelni – mondta Mourinho.

Olvasói sztorik