Hírek

Neymar teljesítményéről áradozik a sajtó

A brazil teljesítményét méltatják, a statisztikai adatok is azt támasztják alá, hogy remekül sikerült a bemutatkozása a PSG-ben.

A legtöbb szakértő kiemeli: Neymarnak nemcsak azért lesz emlékezetes az első párizsiaknál lejátszott meccse, mert betalált. Végig agilisan és nagy kedvvel játszott, rögtön azt hozta, amit várnak tőle a fővárosiak és látszott, könnyen megérti magát a csatártársakkal, Edinson Cavanival és Ángel Di Maríával.

Neymar a baloldalon kezdett és rendre nagy területet hagytak neki az ellenfél védői, ő pedig élt is felkínált lehetőséggel, jegyzi meg a brit Guardian.

Neymar teljesítményéről áradoznak a lapok Fotó: Europress/AFP

A Mirror szerint a PSG sima győzelméhez nem férhetett kétség, a meccs főszereplője pedig a 25 éves támadó volt, aki gyakorlatilag minden vendégtámadásból aktívan kivette a részét.

A statisztikákkal foglalkozó whoscored.com alátámasztja a szakírók véleményét: az oldal szerkesztői Neymar részéről feljegyeztek 11 sikeres cselt, hat lövést és 40 pontos passzt, ami azt jelenti, hogy a brazil válogatott csatár átadásai 76 százalékban találták meg a csapattársait. Nem is csoda, hogy a whoscored is egyértelműen őt jelölte a meccs emberének.

Mint ismert a PSG 3-0-ra nyert a Guingamp otthonában.

Olvasói sztorik