Hírek

Otthon égett a Chelsea a nyitányon

Hiába a jó hajrá, kettős emberhátrányban 3-2-re kikapott hazai pályán a bajnoki címvédő a Burnleytől. Wayne Rooney győztes góllal tért vissza az Evertonba.

Gary Cahill, aki ezen a meccsen vette át hivatalosan is csapatkapitányi karszalagot John Terrytől, aligha ilyen debütálásról álmodott: Craig Pawson játékvezető már a 14. percben piros lappal jutalmazta a szabálytalanságát.

Cahill kiállítását ITT LÁTHATOD

Érezhetően megfogta az emberhátrány a Chelsea-t, a Burnley pedig élt a lehetőséggel, a 24. percben Sam Vokes szerezte meg a vezetést a vendégeknek.

Nagy pofont kaptak a londoniak Fotó: Getty Images

Ennél is nagyobb bajba került a bajnok a 38. percben, amikor Jack Cork emelésére a jó ütemben induló Stephen Ward kissé kisodródott ugyan, de hatalmas gólt vágott Thibault Courtois kapujába.

Teljesen veszélytelen volt a Burnley kapujára a Chelsea, ráadásul Vokes a 43. percben újból betalált, így a szünetre háromgólos vendégelőnnyel vonultak a csapatok. Ez a találat egyben egy negatív rekordot is jelentett a hazaiaknak: Antonio Conte csapata az első, amely három kapott góllal kezdte a bajnoki cím megszerzése után a bajnokságot.

Nagyobb iramban kezdte a második félidőt a Chelsea, és az 59. percben Álvaro Morata is pályára lépett. A 70 millió euróért vásárolt spanyol tíz perccel később Willian beadásából be is vette a Burnley kapuját (később egy újabb gólt is szerzett, de les miatt érvénytelenítették), és a hajrában David Luiz egygólosra faragta a hátrányt, de ez is kevés volt ahhoz, hogy a vendégek ne borítsák a papírformát és győzelemmel kezdjék az idényt a Stamford Bridge-en. A “kékek” ráadásul kettős emberhátrányban fejezték be a meccset, mert Cesc Fábregás a 81. percben egy durva belépő után megkapta a második sárgáját is.

Miközben a Chelsea szenvedett, Rooney szárnyalt: a MU-tól nevelőegyesületébe visszaigazoló klasszis fejes góljával eldöntötte a Stoke City elleni bajnokit, míg az abszolút Premier League-újonc Huddersfield Town a Crystal Palace kiütésével ünnepelte debütálását.

Premier League, 1. forduló

Chelsea–Burnley 2-3 (0-3)

Crystal Palace–Huddersfield Town 0-3 (0-2)

Everton–Stoke City 1-0 (1-0)

Southampton–Swansea City 0-0

West Bromwich Albion–AFC Bournemouth 1-0 (1-0)

Brighton & Hove Albion–Manchester City 0-2 (0-0)

Vasárnap játsszák

14.30, Newcastle-Tottenham

17.00, Manchester United-West Ham

Korábban játszották

Watford-Liverpool 3-3 (2-1)

Pénteken játszották

Arsenal-Leicester City 4-3 (2-2)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik