Hírek

Brazil sztáredző szerződött Szegedre

Paolo Marcelo Rocha vezetésével az NB I-es strandbajnokság döntőjébe vágyik a csapat.

„Az FC Junior Sport csapata bemutatja brazil sztáredzőjét, Paulo Marcelo Rocha-t, aki a csapat szakvezetője lesz az idei NSL küzdelmek során” – ezekkel a szavakkal hívta találkozóra a sajtó képviselőit a szegedi klub.

Az elmúlt évben is brazil edző, Alex Fabiano Dutra Farias irányította az FC Junior Sportot, akinek vezetésével bejutottak a strandlabdarúgó NB I négyes döntőjébe. Az együttes most is hasonló szellemben gondolkodik, az új brazil szakemberrel viszont már a döntő a cél.

– A klubunk fiatal, szegedi játékosokra épül, akik az elmúlt években sorra nyerték az utánpótlásbajnoki címeket – mondta Erhardt Szilárd, az FC Junior Sport elnöke a Délmagyarországnak.– Ezek a fiatalok felnőttek, és most már az NB I-es bajnokságban is meghatározók lehetnek. A háttérben mindent megteszünk azért, hogy apró és folyamatos lépésekkel mindig előrehaladjunk. Álmaink vannak, szeretnénk bejutni a Final Fourba, sőt ott a döntőbe. Tavaly a sportág őshazájából hoztunk egy edzőt, így teszünk most is, és remélem, Paolo Marcelo Rocha vezetésével a következő két hónapban tovább tudunk fejlődni a játékosok és a szakma terén is.

– A szegedi játékosokról felvételeket, meccsrészleteket, gólokat láthattam, de nem ismerem még őket – mondta az új brazil edző, Paolo Marcelo Rocha. – Viszont gyorsan meg kell ismerkednünk, mert nincs sok időnk. Fiatal a csapat, olyan, mint egy család, és nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek.

A bajnokság június 30-án, pénteken rajtol, az alapszakaszban összesen négy forduló, négy hosszú hétvége lesz hétvégente öt mérkőzéssel. A legjobb négy csapat ezek után augusztus első hétvégéjén játssza a Final Fourt.

Olvasói sztorik