Hírek

Nem játszhatna a válogatottban, így inkább nem lesz Nikolics csapattársa a sztár

Blaszczykowski nem akarja feladni azt, amit a magyar csatár igen.

Nikolics Nemanja Chicagóba igazolása óta téma, hogy a támadó remek formája ellenére nemigen léphet pályára a válogatottban, hiszen a bajnokság eltérő menetrendje és az időeltolódás miatt sokkal hosszabb akklimatizálódási időszakra lenne szüksége, valamint az utazás is jóval kimerítőbb. Nemrég már maga Nikolics is lenyilatkozta: 10-20 percekért nem éri meg hazajönnie Amerikából.

A korábbi Videoton-támadó úgy fest, MLS-be szerződésével vállalta ezt a kockázatot, de akad olyan is, aki másképp gondolkodik. Az illető Jakub Blaszczykowski, akit épp a Chicago Fire szeretett volna megszerezni, ám visszautasította az ajánlatot – szomorúságot okozva ezzel a Chicago környékén élő mintegy 200 ezer lengyelnek.

“Kuba” ugyanis a 2018-as vb közelsége – és a lengyelek szinte biztosra vehető kijutása – miatt az idén még biztos nem akarja elhagyni Európát (mesés kínai ajánlatát sem fogadta el), mert az nagyobb eséllyel jelentené azt, hogy nem lesz ott a világbajnokságon (erről a Przeglad Sportowy számolt be).

A 31 éves szélső a mostani idényt a Wolfsburgnál töltötte, ahol meglepetésre csak osztályozón tudták kivívni az első osztályú tagságot. Szerződése 2019-ben jár le, de nem igazán ment neki a játék a “farkasoknál”, mindössze két gólpasszt jegyzett, sérült is volt és sokat kritizálták.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik