Hírek

Waterford Utd.-Cabinteely

UC Dublin-Shelbourne 1!

Az ír másodosztályban a hazaiak a feljutásra gyúrnak. A vendégek nagyon tartalékosak lesznek, így ez is a vendéglátók mellett szól…
Az UCD 28 egységgel a 3. helyről várja a játéknapot – a listavezető mégy ponttal állt jobban a 15. forduló után. A gárda hazai környezetben 4-1-2-es mérleget produkált, formája szeszélyessé vált: az utolsó három mérkőzésén mindhárom kimenetelt játszott, június első napján a Cabinteely létesítményében emberelőnyben is csak pontot tudott menteni. A fiataloknak van esélyük az osztályváltásra, ehhez viszont otthon masszívabban kell teljesíteniük. És még valami: eddig épp a közvetlen riválisaitól szenvedte el vereségeit a piros-kék alakulat – ezen is változtatnia kellene Collie O’Neill társulatának. Ma egy középpályás és egy bekk nem lehet ott a többiekkel sérülés miatt.
Az egykor szenn napokat megélt Shelbourne évek óta csak a másodosztályban senyved, és bizony ott sem meghatározó csapat. Az elfogadható rajt után mély gödörbe került, így a nyolcan bajnokságban jelenleg csak a . helyén áll 16 ponttal. Vendégként nem meggyőző, statisztikája mindössze 2-1-4. A formája rettenetes, és a keret tovább gyengült. Eladtak egy kezdő középpályást, egy másik eltiltását tölti, egy szélső pedig lesérült – három alapembert nehezen lehet pótolni ilyen szűkös állományból.
Az UC Dublin mostanában mindig legyűri a 13-szoros ír bajnokot: a legutóbbi hat randevújukat egyaránt az egyetemisták nyertek. Ma sem várható meglepetés, a pontok otthon maradnak. Tippünk így: 1-es!

Cork City-Limerick (0-1) 1!

A Cork számára egyelőre sétagalopp az idei bajnokság. A Limerick sem tudja megállítani a listavezetőt.
John Caulfield, a házigazda vezetőedzője kellemes helyzetben van. A télen alaposan megerősítették a játékoskeretet, így a piros-fekete-zöldek jó esélyekkel vághattak neki az idénynek. És egyelőre minden a tervek szerint alakul, ugyanis a gárda 17 meccséből 16-ot megnyerve, veretlenül áll a tabella élén! Gólkülönbségük is elképesztő, 48-8! Otthonukban mind a 8 mérkőzésüket behúzták (27-4), és négyszer hendis különbséggel diadalmaskodtak. A formájuk makulátlan, legutóbb a címvédőt zúzták le vendégségben (Dundalk 0-3). A keretben nincs friss sérült, július végén távozik majd a Prestonhoz Maguire, a házi gólkirály -a támadó remek passzban van, már 16 találatot jegyez.
A Limerick újonc az élvonalban, eddig a várakozások fölött teljesít. 23 egységével a 6. pozíciót foglalja el, idegenben sem lebecsülendő, 3-2-3-as sorral. A formájuk nagyon kiszámíthatatlan, hol nyer, hol veszít, legutóbb 5-3-ra éppen elverte a Brayt. A támadósora jó formát mutat, bejöttek az új igazolások, viszont épp az előző ütközetben kapust kellett cserélnie a vezetőedzőnek – a bermudai hálóőrt egy ugyancsak rutinos portás váltotta. Van még hiányzója a szakvezetésnek, egy bekk és egy középpályás marad ki sérülés miatt.
A kissé tartalékos Limerick nem tudja megnehezíteni majd a listavezető dolgát – a Cork legalább két góllal elveri az újoncot, mint tette azt legutóbb, fordított pályaválasztással is… Tippünk így hendis H!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik