Hírek

HJK-JJK

HJK-JJK (0-2) 1! +3,5!

A finn sztárcsapatnak könnyű dolga lesz a sereghajtó ellen.
A finn kirakatcsapattal most már kétszer is kibabráltak a riválisok: két éve az SJK, tavaly pedig a Mariehamn hódította el előlük a bajnoki aranyérmet. A tulajdonosok ezen aztán rendesen berágtak, és télen nagybevásárlást tartottak. Az érkezők beváltak, így Mika Lehkosuo vezetőedző erős kerettel vághatott neki a pontvadászatnak. Az eredmények jönnek is szépen, a kék-fehérek 12 bajnokin 25 egységig jutottak – otthonukban, a Sonera Stadionban 4-1-0-ás sorukhoz 16-1-es gólkülönbséget pakoltak. A formájuk felettébb biztató, egyetlen vereségüket még május elején a Vaasa vendégeként szenvedték el. Az utolsó két fellépésükön brillíroztak Marelosék: 10 gólt rúgtak és csak egyet kaptak, pedig az SJK és a RoPS volt az ellenfél. Ezúttal egy középpályás eltiltását tölti majd, rajta kívül viszont más fontos hiányzó nem lesz a keretben.
A JJK újonc az osztályban, eddig olybá tűnik, nehezen veszi fel az élvonal ritmusát a Jyväskylä. Hét ponttal az utolsó, idegenben viszont már három remit elcsípett (0-3-3). A gyenge rajt tuán május végére összekapta magát némileg a társulat, megszerezte első győzelmét is, majd kettőt ikszelt. Egy bekk eltiltott lesz, egy másik sérült, csakúgy, mint az egyik szélső. Az egyébként sem bő keretben ez érzékeny veszteségnek számít. Etockék célja a tisztes helytállás lehet, bár ez az utolsó két egymás elleni ütközetükben nem jött össze: 5-0-ra és 5-1-re nyert a HJK…
A kissé tartalékos sereghajtó ma nem tudja megnehezíteni a listavezető dolgát. Akát durva végeredmény is születhet. Mi a kettes hendire és a +3-5-ös opcióra fogadunk!

Stjarnan-Vikingur Reykjavik 1! +2.5!

Az izlandi bajnokságban a 7. játéknapot rendezik. A hazaiaknak komoly céljaik vannak, a vendégek a középmezőny tagjai…
Rúnar Páll Sigmundsson alakulata tavaly a dobogó második fokán zárt, legutóbb 2013/2014-ben ünnepelhetett bajnoki címet az klub. Az idén is a dobogó a cél, ennek megfelelően történtek a téli transzferek: a támadósorba, a kapuba és a védelembe érkeztek új arcok, és a szakmai stáb igyekezett egyben tartani a csapatot. A Grindavik elleni idegenbeli szezonnyitó iksz után négy találkozón diadalmaskodtak a lila-fehérek, majd ilyen előjelekkel utaztak el a múlt heti FH elleni rangadóra: 3-0-ás kiadós vereség lett a vége, amely annyira nem volt benne a pakliban. Főleg az volt furcsa, hogy a Stjarnan támadógépezete nem talált be – korábban öt meccsen 15 találatot hintettek a fiúk. Mindenesetre az sem jelent mentséget, hogy a középpályáról voltak hiányzók. Jelenleg így is őrizte első helyét a játéknap előtt a társulat, 13 egységéhez 2-0-0-ás hazai sor párosult. A verseny kiélezett, a Valur és a Grindavik is 13-13-nál járt hat fellépést követően. Ezúttal komplettebb lesz a keret, nincs eltiltott, így a vezetőedző szinte teljes csapattal fogadhatja az ellenfelek.
A Vikingur az előző kiírásban is a középmezőnyben végzett, és az idén is ez lehet a maximális célkitűzés a piros-feketék számára. A rajt nem sikerült, s bár az első meccsüket megnyerték a fiúk, utána vereségek jöttek sorban. A padon máris váltott a klubvezetés,a rutinos szerb Dragan Kazic érkezett, és vele végre eredményesebb is a brigád. Jelenleg 7 egységet számlál, vendégségben 1-1-1-es mérleggel. Pedig vannak légiósok a keretben, többek között az egykori Loki-játékos, a holland Castillion, aki azonban a jó kezdés után lesérült, így egyelőre nem bevethető. Rajta kívül még egy támadó és egy középpályás bajlódik sérüléssel.
A hazaiaknak 6/0, a vendégeknek 5/1 az over/under mutatója, és az egymás elleni mérkőzéseikre is jellemző a gólzápor. Ma a hazaiak sikerét várjuk, ugyanakkor egy másik szelvényen érdemes megtolni a +2,5-ös opciót is!

IBV-KR +2.5!

Az izlandi bajnokságban a 7. fordulót rendezik, és jelenleg e két együttes a tabella második felében tanyázik. Az IBV rosszabb gólkülönbsége miatt a 10., otthonában 1-1-1-es eredménysort hozott össze. Ami érdekes, hogy totálisan kiszámíthatatlan a formája: a kupában parádézott, 5-0-ra verte Fjölnirt, majd nem sokkal később megadta magát a Valurnak. Over/under statisztikája 4/2. A KR is 7 egységig jutott, idegenben egyszer nyert, egyszer kikapott – a bajnokságban már régen ünnepelhetett győzelmet, de legalább a kupában továbbjutott. A gólokat a KR is szereti, csak egyszer nem jött nála a +2.5-ös over opció. A játékerőt tekintve a vendégek tűnnek esélyesebbnek, és jó eséllyel el is hozzák a pontokat. Ugyanakkor az IBV otthon betalálhat – ha ez a forgatókönyv jön, akkor adott a +2.5-ös opció. Mi erre fogadunk!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik