Hírek

Kemi-Mariehamn

Kemi-Mariehamn 2!

A bajnok kezdi összekapni magát, ma folytatódhat jó sorozata…
A Királyok (Kemi Kings) tavaly a középmezőny alján végeztek, nem volt kiesési gondjuk, de komolyabb céljaik sem lehettek. Jelenleg a 10. helyen állnak 10 fellépést követően, 11 egység áll a nevük mellett, és a teljesítményükhöz igencsak szerény, 1-2-3-as hazai mérleg párosul. A formájuk szeszélyes, értékes idegenbeli sikert követően otthon nem bírtak a sereghajtóval (JJK 1-1). A keretben nincs eltiltott, egy belső bekk visszatérhet “büntijéből”, viszont egy balhátvéd továbbra sem bevethető sérülés miatt.
A Mariihamn tavaly bajnoki címet ünnepelhetett, télen mégis váltás történt a padon. A mindössze 36 esztendős Peter Lundberg kapott bizalmat, ám eleinte nem igazán jöttek az eredmények. A gárdát nem volt könnyű legyőzni, de rengeteg pontot hullajtottak el – a sok iksz pedig azt jelenti, hogy jelenleg csak az 5. helyet foglalják el 17 ponttal – a listavezető HJK már 25-nél jár. Mindenesetre egy sikerrel előzhetne a kék-sárga társulat, és felléphetne a dobogóra. A formája jó, két sikert könyvelt el egymás után, 1-3-1-es idegenbeli mérlegén illene kozmetikázni. Eltiltott és friss sérült nincs a keretben.
Eddig négyszer ütközött meg egymással a két együttes, és mindannyiszor a Mariehamn ünnepelhetett. Ma is a vendégek sikerét várjuk, a bajnok elhozza a pontokat. Tippünk így: 2-es!

KA Akureyri-ÍA Akranes +2.5!

A két gárda rendre megszórja egymást – ma is elszabadulhat a pokol…
A hazaiak 11 ponttal a 4. helyen állnak, otthonukban 1-1-0 a statisztikájuk. Az eddig lejátszott 6 bajnokijukon 14-8-as gólkülönbséget hoztak össze, over/under mutatójuk pedig 5/1. A formájuk felfelé ívelő, hazai iksz után magabiztosan verték a sereghajtót. A szerb vezetőedző, Srdjan Tufegdzic egy eltiltott védőre nem számíthat, friss sérülés viszont nem zavarta meg a munkát a héten.
Az Akranes beragadt a rajtnál, 3 pontos mindössze (1-0-5), idegenben 1-0-1-es mérleggel. A sárga-feketék védelme pocsék, viszont támadásban erősek, gólkülönbségük 13-18, eddig minden meccsen jött a +2.5-ös opció. AZ idegenbeli győzelem után otthon megint botlott a brigád: háromgólos hátrányból ugyan visszajöttek a meccsbe Gunnlaugur Jónsson fiai, de egyenlíteni már nem sikerült (2-3). Ma egy sérült középpályás nem tarthat a többiekkel.
A mai kilencven perc nem a védekezésről szól majd – meggyőződésünk, hogy mindkét háló megzörren majd, és jön a +2.5-ös opció is.

Kuipo-Vaasa -2,5!

Rangadót rendeznek a finn első liga 12. fordulójában. A házigazda a 4. helyen áll 18 ponttal, a vendégek a 2. pozíciót foglalják el 19 egységgel, de ők egy mérkőzéssel többet játszottak mai ellenfelüknél. A Kuipo otthon szeszélyes (2-1-2), de a védelme stabil (6-6), felesleges kockázatot nem vállal a gárda. Formája nem éppen jó, idegenbeli iksz után otthon égett meg a bajnokkal szemben (Mariehamn 1-2). A Vaasa vendégként veszélyes (4-2-1), három bajnoki óta nem kapott ki, igaz, az utolsó kettőt csak remizett. A nagy tét rányomhatja a bélyegét a játékra, óvatos futballal és kevés góllal kalkulálunk. Tippünk így: -2.5!

Olvasói sztorik