Hírek

Katar-Dél-Korea

Katar-Dél-Korea 2!

A hazaiak már “elengedték” a 2018-as vébét, a vendégeknek muszáj nyerniük a részvételért. Ma nem borul a papírforma!
Az Uruguay-i Jorge Fossati szövetségi kapitány minden különleges teher nélkül készítheti fel csapatát a mai selejtezőre. A katari együttes az ázsiai A csoportban az utolsó helyet foglalja el, 7 mérkőzésen 4 egységet szerzett, így reménye sincsen a kijutásra, de még a pótselejtezőre sem. A bordó-fehérek támadójátéka rettenetesen gyenge, eddig csak két fellépésükön tudtak betalálni. Kínától szereztek vendégként pontot, otthon a szíreket gyűrték le. A formájuk gyenge, még nyeretlenek 2017-ben. A 4-2-3-1-es hadrend nem változik, egy bekk sérült, rajta kívül viszont bevethető az alapcsapat.
Dél-Korea nemzetei válogatottja nehéz helyzetbe hozta magát azáltal, hogy idegenben egyszerűen pocsékul futballozik. Hiába a makulátlan hazai mérleg (4-0-0), idegenben egy szíriai ikszen kívül Iránban és Kínában is kapitulált Uli Stielike legénysége. Jelenleg így most a 2. helyen tanyáznak 13 egységgel, a 3., már pótselejtezős helyen Üzbegisztán követői őket 12 ponttal. Az utolsó fordulóban egyébként az üzbégek fogadják majd Sonékat. A távol-keleti válogatott Irakkal játszott felkészülési meccset a múlt héten, de győzni ezúttal sem sikerült idegenben (0-0). A keretben ott lesz minden meghatározó játékos, a légiósok közül a legnagyobb klasszisok is, így mint Hwang, Son, és Yong Ki is.
A koreaiak ha nem nyernek, az üzbégek pedig bravúros eredményt érnének el Iránban, nagy bajba kerülhetnek. Viszont azért Katarnál lényegesen erősebbnek tartjuk a piros-kékeket. Azt gondoljuk, hogy kevés gólos mérkőzésen a vendégek elviszik mindhárom pontot. Tippünk így: 2-es!

Norvégia-Svédország +2.5!

Az északi mérkőzésen találatokkal számolunk!
A borvég nemzeti alakulatnak nem kell számolgatnia, a C csoportban 4 pontjával az utolsó előtti helyen áll. Az idén február elején kinevezett svéd Lars Lagerbäcknek van elég feladata… Pedig a keretben van érték, a válogatott légiósokra épül. Viszont egyelőre csapatként nem tud küzdeni a norvég alakulat. Legutóbb a cseheket fogadták Söderlundék, és értek el 1-1-es döntetlent. Hazai pályán egyébként jobban megy valamelyest a piros-kékeknek, persze, a védelem azért otthon is sebezhető: még San Marino is betalált Nordtveitéknek. Elyounoussiék a 4-4-2-es felállást alkalmazzák, ma lesz egy sérült belső bekk, aki nem tudja vállalni a játékot – a csehek ellen le is kellett cserélni.
A svédek alaposan megbolondították az A csoportot azzal, hogy a hétvégén legyőzték otthon a franciákat (2-1). Ezzel a sikerükkel a háromkoronások az élre álltak, 13 egység díszeleg a nevük mellett. Idegenben Luxemburgban szűkösen nyertek (0-1), a galloknál kikaptak (2-1). A formájuk összességében rendben van, az idén 5 válogatott mérkőzésük közül négyet behúztak: győzni tudtak Toivonenék az Eb-győztes ellen (2-3), de a szlovákokat is rendesen megszórták (6-0). Janne Andersson szövetségi kapitány ma több helyen is változtat majd a szombati kezdőn, ám így is erős kis gárdával érkeznek Norvégiába Guidettiék.
Azt gondoljuk, hogy a szezonzáró felkészülési meccsen érdemes lesz a találatokra fogadni. A norvégok védelme pocsék, ám otthon azért képesek lehetnek ők is betalálni. Mi a +2.5-ös opciót favorizáljuk!

Románia-Chile 2!

A Konföderációs Kupára készülő cél-amerikai együttes ma a gyenge formában lévő románokkal találkoznak. Christoph Daum együttese az E csoportban 6 ponttal csak a 4. helyen áll, esélye nincs a vébére, legalább is ha úgy futballozik, mint a hétvégén Lengyelországban. A vége vereség lett, így 1-3-2-es eredménysorukkal egyre kilátástalan helyzetbe kerülnek Stancuék. A formájuk pocsék, tavaly ősszel az örményeket tudták legyőzni, azóta nem nyertek. A chilei válogatott az oroszországi Konföderációs Kupára készül, a piros-kékek majd Kamerunnal, Németországgal és Ausztráliával küzdenek meg a továbbjutásért. Juan Antonio Pizzi együttese a vébé-selejtező dél-amerikai csoportjában ugyan továbbjutásra áll, de idegenbeli gyengélkedése miatt még nincs biztonságban. A klasszisokkal rendelkező chilei gárda ma győzelemmel hangol a Kamerun elleni nyitómeccsre. Tipp: V!

Olvasói sztorik