Hírek

Örgryte-Dalkurd

Örgryte-Dalkurd 2! -2,5!

A svéd másodosztály rangadóján kevés gólt várunk – no és bízunk a kurd kisebbség alakulatában…
A házigazda 11 meccsen 18 egységig jutott, így jelenleg a játéknap előtt a 4. helyről várta a folytatást. Marcus Lantz vezetőedző csapata otthonában félelmetes, négy siker mellett kétszer remizett, gólkülönbsége 9-4. Vendégként lényegesen rosszabbul teljesítenek a piros-kékek, ezért is nem lehetnek komolyabb céljaik. A formájuk felfelé ívelő, utolsó két bajnokijukon nyertek, és végre megtört a vendégátok is: a Geflétől elhozták a pontokat (0-1). A védelmük mostanában stabil, ez annak is betudható, hogy abból a csapatrészből nincs hiányzó a keretben. Egy középpályás és egy támadó marad ki sérülés miatt, de ők nem alapemberek.
A svéd kurd kisebbség csapata, a Dalkurd – szakértők szerint – akár a feljutást is megcélozhatja az idén. A gárda jól erősített, közönsége fantasztikus, így minden adott a jó szerepléshez. Nincs is ezzel eddig semmi baj, ugyanis a zöld-fehér-pirosak 10 meccs után 22 ponttal a 3. helyen tanyáznak. A múlt héten félbeszakadt meccsük a szír kisebbségi alakulat, a Syrianska ellen, pedig 3-1-re vezettek idegenben. Pedig vendégként nem olyan meggyőzőek (2-0-2), viszont jó passzban vannak: utolsó négy bajnokijukból hármat behúztak, csak a Falkenbergsnél kaptak ki. Az idén februárban kinevezett Andreas Brännström kellemes helyzetben van, ugyanis a keretben nincs friss sérült, és eltiltás sem nehezíti a munkáját.
Az Örgryte védelme stabil, a Dalkurd viszont erősebb a házigazdánál. A vendégeket érezzük esélyesnek, emellett kevés találattal kalkulálunk…

Ferro Carril Oeste – Crucero del Norte -2.5!

Az argentin másodosztályban egy élcsapat egy alsóházi alakulatot lát vendégül. A Ferro az 5. helyen áll, vélhetően lemondhat a feljutásról, mivel lemaradása tekintélye az első kettőtől. 53 pontos, 9-7-1-es otthoni mérlege tekintélyt parancsoló. A formájában annyira nem bízhat, botladozik a bajnokságban, és a kupából is kiesett. Ami viszont stabilan jellemző rá, hogy kevés találat születik a mérkőzésein, over/under statisztikája 13/22. A Crucero del Notre 31 pontig jutott 35 fellépése alatt, ezzel csak az utolsó előtti – szerencséje, hogy innen nem lehet kiesni… Pocsék összképe nagyban köszönhető harmatos idegenbeli produktumnak: a mezőnyben egyedüliként még nem győzött (0-3-14), gólt is elvétve szerez (6-23). Legutóbb vendégségben áprilisban talált be. Formája stabilan gyenge, sok iksz között olykor kikap… A bukik irreálisan magasra, 1.7 fölé tartják a hazaiak sikerét – viszont ez könnyen lehet csapda, hiszen Dél-Amerikában láttunk már néhány érdekes eredményt. Mivel a vendégek sem gólképesek, over/under mérlegük 11/23, így a találatokkal szemben érdemes menni. Arról már nem is beszélve, hogy az egymás ellen lejátszott hat ütközetükben még egyszer sem esett három gól… Tippünk így: -2.5!

Olvasói sztorik