Hírek

Izland-Horvátország

Izland-Horvátország Mindkét csapat szerez gólt!

Az I csoport rangadóján a gólváltás tűnik a legjobb választásnak!
A hatos élén Horvátország áll 13 ponttal, mögötte Izland a 2. 10, 3. Ukrajna 8, 4. Törökország 8, 5. Finnország 1. 6. Koszovó 1 ponttal.
Az Eb-n remeklő izlandiak egy ukrajnai iksszel kezdte a sorozatot, majd otthon verték a finneket és a törököket, kikaptak a horvátoknál, majd elhozták a pontokat Koszovóból. Heimir Hallgrimsson szövetségi kapitány erős kerettel dolgozhat, a játékosok erős klubokban szerepelnek hétről-hétre. Egy sérült van, a támadó Kolbeinn Sigthorsson. A felállás marad a 4-4-2, elől Bödvarsson és Finnbogason kezdhet.
A horvátok a nyitányon a törökökkel nem bírtak hazai környezetben (1-1), azóta viszont mindenkit elvertek a csoportban, ráadásul ezeken a mérkőzéseken gólt sem kaptak Subasicék. Ante Cacic legénysége a közelmúltban barátságos mérkőzéseken készült a sorozat folytatására: Észtországban felforgatott csapattal sikerült 3-0-ra kikapnia az abroszosoknak, majd verték Mexikót. Ma az alapemberek közül Rakitic, Corluka és Vrsaljko nem lehet ott a csapatban sérülés miatt, Perisic viszont letöltötte eltiltását. A 4-3-3-as hadrendben elől a Brozovic-Mandzukic-Perisic trió rohamoz majd, mögötte Kovacic, Badelj és Modric kap szerepet a középpályán, míg a védelem a Jedvaj-Lovren-Vida-Pivaric négyesből tevődik össze.
A vendégeknek papíron jó lenne az iksz is, a hazaiaknak viszont nyerniük kellene, hogy ledolgozzák hátrányukat. Az északiak nem ronthatnak azonban fejjel a falnak, mert a gyors horvátok ezt könyörtelenül kihasználhatják. A támadópotenciál mindkét félben megvan, így a gólváltás tűnik a legértékesebb opciónak…

Írország-Ausztria 1!

A D csoportban kellően kusza a helyzet, 11 pontos Szerbia és Írország, Wales és Ausztria 7-7-nél jár, a grúzok 2-ig, Moldova 1-ig jutott. A zöldek veretlenek, otthon még gólt sem kaptak, legyőzték a grúzokat, leikszeltek a sárkányosokkal (Wales 0-0). Bécsben novemberben győzni tudtak Martin O’Neill tanítványai. Néhány nappal ezelőtt Hollandiában meccseltek Uruguay-jal, és jó játékkal győztek 3-1-re. Az osztrákok a tavaly Eb előtt szárnyaltak, de a kontinenstornán leégtek, utolsók lettek csoportjukban. Azóta sem sikerült összekapniuk magukat, mérlegük a csoportban 2-1-2, vendégként nyertek Grúziában, de kikaptak a szerbeknél. Márciusban ugyan legyőzték a moldábokat, de akkor is nyögve-nyelős volt a sógorok játéka. Az írek otthon erősek, Harnikékban pedig mostanában nem futballoznak kellő dinamikával és koncentrációval. Ma az írek otthon tartahatják a pontokat. Tipp: 1!

Bodo Glimt-Jerv 1!

A hazaiak fel akarnak jutni, ehhez minden pontra szükségük van – ma hárommal gyarapodnak!
A Bodo tavaly esett ki a norvég élvonaléból, cél az azonnali visszajutás. Maradt a padon Aasmund Bjørkan vezetőedző, és a keretet is igyekeztek egyben tartani, sőt, néhány poszton megerősíteni. A sárga-feketék remekül kezdték a pontvadászatot, és összességében jól is szerepelnek. Az élen állnak 11 fordulót követően 25 egységgel, hazai mérlegük 5-0-0, a formájuk viszont nem az igazi: előbb kiestek a kupából, majd a 2. helyezett Ranheimtől kaptak ki vendégségben. Aggodalomra persze így sincs semmi ok, a keret egyben van, eltiltott nincs, csak egy bekk sérült.
A Jerv tavaly kis híján feljutott az élvonalba, ám végül be kellett érnie a 3. hellyel. A télen viszont meggyengült az együttes, így nem meglepő, hogy jelenleg csak a 14. helyen áll. A sárga-kékek 9 pontig jutottak eddig, idegenben három remi mellett kétszer kikaptak. Mellettük szól viszont, hogy első bajnoki sikerüket épp a múlt héten aratták, az Elverumot verték otthon kiesési rangadón. A csapatból a kapitány, a rutinos, 37 esztendős bekk hagyott ki edzéseket, de jó eséllyel ott lehet a mai összecsapáson. Eltiltottja nem lesz a Jervnek.
A Bodo fel akar jutni, a múlt heti vereségét pedig mielőbb el akarja feledtetni. A Jerv noha idegenben szerzett már pontokat, az élcsapatoknál kapitulált. Ma is az esélyesebb együttes sikerét várjuk. Tippünk így: 1-es!

Olvasói sztorik