Hírek

Start-Strömmen

Start-Strömmen 1! +2.5!

Az első ligába vissza akar jutni a házigazda, ehhez pedig nem hibázhat – gólos mérkőzésen húzza be a három pontot.
A Start tavaly nagyon simán zúgott ki az első ligából, a társulat könnyűnek találtatott: messze leszakadva, hónapokkal a zárás előtt már “bebiztosította” másodosztályú tagságát. A télen több változás is történt a klubnál, új futballisták érkeztek, többségük egyből a kezdőben kapott helyet. A rajt jól is sikerült az alakulatnak, ám utána idegenben többször is botlott a társulat, a kupának pedig már idejekorán búcsút intettek a kék-fehérek. A bajnokságban jelenleg a 3. helyen tanyáznak 22 egységgel, hazai mutatójuk 4-1-0, gólkülönbségük pedig parádés: 14-6 – a támadósorra nem lehet panasz, ugyanakkor a védelem még sebezhető. Over/under statisztikájuk 9/2. A keretben egy támadó és egy szélső sérült.
A Strömmen az előző kiírásban a középmezőnyben zárt, végezhetett volna előrébb is, ha nem lett volna nagyon halovány idegenben. Most 15 pontjukkal a 9. helyen állomásoznak, vendégként pedig most nem olyan kutyák, statisztikájuk 2-1-3, ehhez 5-7-es, visszafogott gólkülönbség párosul. A formája szeszélyes, legutóbb viszont magabiztosan nyert a sereghajtó ellen (Fredrikstad 4-1). Espen Olsen vezetőedző az elsőszámú kapusára nem számíthat a mai mérkőzésen.
Kellemetlen kilencven perc vár ma a Strömmenre, mivel a Start otthon nem nagyon hibázik. Ma is a házigazda sikerét várjuk, no meg gólokat, hármat feltétlenül!

Skócia-Anglia 2-es és -4,5!

A rangadón a teljes fegyverzetben érkező angolok nyerhetnek – túl sok találat nem várható viszont…
Az F-jelű hatosban öt fordulót követően így áll a helyzet: 1. Anglia (13), 2. Szlovákia (9), 3. Szlovénia (8), 4. Skócia (7), 5. Litvánia (5), 6. Málta (0).
Gordon Starchan alakulata meglehetősen hektikusan szerepel a selejtezőkön, Máltán nyert, otthon verte a szlovénokat, de kikapott Angliában és Szlovákiában simán, és nem bírt saját közönsége előtt a litvánokkal. A továbbjutástól messze került, de mivel a többi rivális is botladozott, így akár még a 2. helyezés összejöhet a kék-fehéreknek.
Céljaik eléréséhez viszont ma pontot kellene szerezniük Griffitséknek, ami azért nem lesz egyszerű feladat. A keret egyben van, mindössze a Celtic ballábas védője, Kieran Tierney bajlódott kisebb sérüléssel.
Az angolok az Eb-kudarc után a selejtezők során jól menetelnek, egyedül a szlovénoknál remiztek, ezen kívül vertek mindenkit. Gareth Southgate szövetségi kapitány alaposan megszervezte a háromoroszlánosok védelmét, és ez eddig döntő momentum: a kvalifikáción résztvevő 54 együttes körül csak az angolok nem kaptak gólt, e nagyszerű produktum értékét növeli, hogy Hart áll a gólvonalon! Ma várhatóan a Walker, Cahill, Smalling, Bertrand négyes kezd majd hátul, a labdaszerzésért Chamberlain és Dier felel majd. Kane lesz az ék, mögötte a Lallana, Alli, Sterling trió rohamoz majd… Friss sérült nincs a keretben, és eltiltás sem nehezíti a szövetségi kapitány munkáját.
November 11-én a Wembley-ben az angolon nagyon sima, 3-0-ás győzelmet arattak a skótok felett. Ma a Hampden Parkban nehezebb dolguk lesz Alliéknak, ám az az érzésünk, hogy a “nagy testvér” ismét elveri a lelkes skótokat. Vendég győzelmet és kevés találatot várunk. Tippünk így: 2-es és -4.5!

Montenegró-Örményország 1!

A két válogatott az E csoportban szerepel. Annyi kezd tisztán látszani, hogy a lengyeleket nehéz lesz utolérni, mivel Lewandowskiék már 13 pontosak – a mai házigazda 7 egységnél jár, a vendégek 6-nál. Versenyben lehet még a második helyért Dánoa (7) és Románia (6), a kazahok minden bizonnyal a 6. pozícióban zárnak majd. A montenegróiak jól kezdték a sorozatot, ikszeltek a románoknál, majd verték otthon a kazahokat, ráadásul Dániából is három ponttal tértek haza. Utána jött a nagy pofon: kétgólos előnyt adtak le Joveticék Örményországban (3-2), majd a lengyelek nyertek náluk (1-2). A minap Iránnal játszottak felkészülési találkozót, de abban sem volt sok örömük (1-2).
Az örmények a pocsék rajt után tértek magukhoz, háromszor kaptak ki, utána viszont két hazai selejtezőjüket behúzták – az említett 3-2-es siker mellett a kazahokat zavarták haza 2-0-lal. Grigoryanék egyébként is jellemzően hazai környezetben veszélyesek, idegenben könnyebben megadják magukat. Artur Petrosyan csapatára ma kemény kilencven perc vár, Montenegróban bravúr lennek a pontszerzés.
Ez nem is sikerül a vendégeknek, a pontok Podrogicában maradnak. Tipp: 1!

Olvasói sztorik