Hírek

Feröer-szigetek-Svájc

Feröer-szigetek-Svájc 2-es és -3.5!

A helvétek nem hibáznak, de vad mészárlást sem tartanak a távoli szigeten…
Önmagához képest nem szerepel rosszul a házigazda a vébé-selejtezőn. Már van 5 pontja – igaz, lehetne több is, ha márciusban nem csak remizik Andorra ellen idegenben. Egyébként odahaza a magyarokkal leikszelt, viszont az Eb-győztestől méretes pofont kapott (Portugália 0-6). Lars Olsen szövetségi kapitány együttese így jelenleg a B csoport 4. helyét foglalja el 5 egységgel. A csoport favoritja ellen nem lesz könnyű dolguk a kék-fehéreknek, a legutóbbi, egymás elleni összecsapásukból viszont táplálkozhatnak a szigetlakók, ugyanis Derdyokék csak nagy nehézségek árán tudták kicsikarni a győzelmet Luzernben tavaly novemberben (2-0). A keret nem lesz teljes, Edmundsson eltiltását tölti, a Dániában légióskodó támadó-középpályás alapembernek számít. Friss sérültről nem számolt be a szaksajtó.
Svájc eddig nem hibázott a csoportban, mint az öt selejtezőjét behúzta, így 15 egységével az élről várja a második felvonást. Vladimir Petkovic szövetségi kapitány legénysége azért nem brillírozik, idegenben betalált neki Andorra és Magyarország is – viszont Mehmediék erejét mutatja, hogy mindig képesek voltak többet lőni ellenfeleiknél. A múlt héten a fehéroroszok ellen játszottak felkészülési mérkőzést a piros-fehérek, Shaqiri korai gólja után viszont nem volt újabb találat, így maradt az 1-0. A korábban sérüléssel bajlódó Behrami és Elvedi már pályára lépett a barátságos találkozón, így ma is ott lehetnek a keretben.
A svájciak jó eséllyel megnyeri a mérkőzést, de nem tartanak kivégzést a feröeriek ellen. Tippünk így 2-es és -3.5!

Fehéroroszország-Bulgária X2!

AZ új szövetségi kapitánytól várják a hazaiak a feltámadást – szerintünk a bulgárok megtréfálják a fehéroroszokat!
Igor Kriushenko, a márciusban kinevezett új szövetségi kapitány nincsen könnyű helyzetben. A gárda 2 pontjával az utolsó előtti az A csoportban, a franciák elleni hazai remi megsüvegelendő, viszont a luxemburgiakkal való pontosztozkodás már nem annyira… Idegenben vereségek jöttek össze, és a közelmúltban vívott felkészülési találkozókon Macedóniában és Svájcban is kapituláltak Filipenkóék. Skavyshék harmatosak támadásban, de összességében az egész keret gyenge. Gordejchuk számít a legnagyobb névnek, és még néhány BATE-futballista emelhető ki a gárdából. Eltiltott nem lesz.
A bolgárok 9 egységgel a 3. helyen állnak, idegenben mindkétszer nem is kicsit kikaptak (Svédország, Franciaország), viszont otthon nem hibáztak – verték például a hollandokat is. A sorozat megkezdése előtt kinevezett Petar Hubchev fiatalításba kezdett, és eddig összességében nem vallottak szégyent a fehér-zöldek. A keretben jó néhány légiós is helyet kap, és összességében erősebbnek is tűnik a vendégek állománya. A továbbjutásra halvány az esélyük a gallok és a svédek mögött, viszont nagy szónak számítana, ha sikerülne megtartaniuk 3. pozíciójukat a hatosban.
A vendégek tán előrébb tartanak csapatépítésben, mint a hazaiak – ez pedig pontot, pontokat érhet ma este. Tippünk így: X2!

Gibraltár-Ciprus 2-es és nem szerez mindkét csapat gólt!

A H csoport alsóházi rangadóját rendezik ma a dél-ibériai miniállamban. A házigazda még nem szerzett pontot – viszont már lőtt két gólt, egyet éppen mai ellenfelének (a másikat otthon a görögöknek). A totálisan amatőrökből álló válogatott egyelőre szokja a légkört, csoda lenne, ha nem az utolsó helyen zárná a selejtezőt. A ciprusiak 4 ponttal a 4. helyről várják a folytatást, három papírforma vereséget szenvedtek, Gibraltárt elverték, viszont nem bírtak az észtekkel otthon. A bosnyák-belga-görög triót nem tudják befogni, viszont a 4. pozícióra jók lehetnek. Ehhez ma nem hibázhatnak, és még egyszer nem esik meg velük az a csúfság, hogy gólt kapjanak a gibraltáriaktól. Úgy nyernek a szigetlakók, hogy nem zörren meg a hálójuk. Tippünk így: 2-es és nem lő mindkét csapat gólt!

Olvasói sztorik