Hírek

Fram-Thor

Fram – Thor Akureyri 1! +2.5!

Az izlandi másodosztályban a 6. fordulót rendezik. Gólos meccsen győzhet a házigazda…
A Fram tavaly a középmezőnyben zárt, előrébb is végezhetett volna, ám idegenben botrányosan gyengén ment az együttesnek. AZ idei pontvadászatot nem kezdte rosszul, még veretlen (3-2-0), otthon az IR-t verte, a Haukarral ikszelt. Az utolsó két bajnokiján győzött, és aki gólokban gondolkodik, jól teszi: valamennyi csatájában jött a +2.5-ös opció. A tavaly januárban kinevezett Ásmundur Arnarsson vezetőedző jó néhány légióssal is együtt dolgozhat, a horvát Bubalo legutóbb duplázni tudott a Leiknir vendégeként (1-2).
A Thor tavaly lemaradt a feljutásról, így a télen váltottak is a padon: érkezett Lárus Orri Sigurdsson – viszont a keret gyengült, és ez meglátszik az eredményeken is. A piros-fehérek 3 egységgel az utolsó előtti, 11. pozíciót foglalják el. Idegenben három zakót hoztak össze, legutóbb a közvetlen rivális IR-nél maradt pont nélkül. A keret harmatos, csak hazai futballisták szerepelnek az alakulatnál. A védelme nem működik jól, gólkülönbsége 6-12. Az over/under statisztikája a Thornak is 5/0.
A hazaiak lendületben vannak, erősebb a csapatuk, így nekik szavazunk bizalmat. Emellett egy másik szelvényen behúzható a +2.5-ös opció is…

Benevento-Carpi Félidő: D! -2.5!

Már csak egyetlen hely kiadó a Serie A következő idényére: az első félidőben nem születik döntés a visszavágón!
Az újonc pazar évet produkált: a boszorkányok az alapszakaszt erős hazai mérleggel az 5. helyen zárták, 13-6-2-es mérlegükhöz 31-14-es gólkülönbség társult. A play offban előbb a Speziát verték otthon, majd a Perugia elleni párosmeccs első felvonásán diadalmaskodtak a Stadio Ciro Vigorito-ban, hogy idegenben már az 1-1-es döntetlen is elegendő legyen a fináléhoz. Itt az első felvonáson a Carpi játszott fölényben, valamelyest több lehetősége is volt a házigazdának, de Baroni mester alakulata jól állta a sarat. Az értékes gólnélkülö döntetlen azonban áldozatokkal járt, két alapember, egy támadó és egy középpályás is “besárgult”, így ma nem lehetnek ott a visszavágón. Jó hír viszont, hogy Puscas letöltötte eltiltását, így az intertől kölcsönvett irányító ma már bevetésre készen áll, mint ahogy Ceravolo is, a házi gólkirály.
Fabrizio Castori együttese a 7. helyen zárt, idegenben igencsak sebezhető sérral (7-5-9). Aztán a vendégteljesítmény a play offra feljavult. A Cittadellánál nyertek a piros-fehérek a rájátszás első körében idegenben 1-2-re, majd a Frosinone ellen a hazai 0-0 után vendégként nyertek 0-1-re – ez utóbbi siker értékét növeli, hogy kettős emberhátrányban futballoztak a találkozó hajrájában Lasagnáék. Az eltiltottak visszatérhetnek, így két rutinos bekkel bővül a variációs lehetősége a szakmai stábnak. A szlovén labdarúgószövetség is korrekt volt a Carpival, ugyanis Belec kapust és Strunát, az egyik hátvédet elengedte a play off döntőjére a vébé-selejtező előtti összetartásról.
A Benevento otthon erős, a Carpi viszont rutinosabb együttes. A szünetig nem várható döntés, óvatos játékot várunk a csapatoktól. Az idő múlásával akár el is dőlhet rendes játékidőben a továbbjutás, de nagy gólözönnel ezúttal nem számolunk. Tippünk így szünet D és -2.5 gólt!

Olvasói sztorik