Hírek

Izrael-Moldova

Izrael-Moldova 1-es és +1.5!

A felkészülési mérkőzést a hazaiak kapott gól nélkül hozzák e győzelemre.
A közel-keleti együttes a G csoport szerepel a vébé-kvalifikációban. A gárdának továbbjutásra nincs esélye, az olaszokat és a spanyolokat nem tudják megszorítani, viszont az albánokkal különmeccset vívnak a 3. pozícióért. Elisha Levy szövetségi kapitány alakulata eddig papírforma eredményeket játszott, verte a macedónokat, Liechtensteint és Albániát, viszont a két topcsapatot nem tudta megszorítani. 11-én Albánia látogat majd hozzá, Zahaviék a három pont reményében lépnek pályára.
Moldova a D-jelű hatosban az utolsó, mindössze egy pontot szerzett, még Grúziában. Ezen kívül csak kudarc érte a sorozatban, Ausztria, Szerbia, Wales és Írország is simán legyőzte őket. Márciusban Törökországgal mérkőztek felkészülési találkozón, akkor 3-1-re kapott ki Igor Dobrovolskiy társulata. A keret gyenge, egyedül talán Ionita, a Cagliari középpályása érdemel említést.
A hazaiak jó eséllyel megnyerik a meccset, és elnézve a közelmúltban elért eredményeit, simán lehet legalább két góllal kalkulálni. Tippünk így: 1-es és 1,5!

Ukrajna-Málta (0-2) 1!

Az ukránok kivégzést rendezhetnek a fontos csoportmeccs előtt…
Nincs könnyű helyzetben az ukrán válogatott, ugyanis az I csoportban komoly riválisokkal kell megküzdenie a hatos első vagy második helyezéséért. A horvátoktól kikaptak a sárga-kékek, Izlanddal csak remizni tudtak otthon, mint ahogy a törökökkel Isztambulban – Finnország és Koszovó nem okozott különösebb problémát, ezeket a mérkőzéseket kapott gól nélkül hozták le a fiúk. Rotanék a hétvégén Finnországba látogatnak, ott nem hibázhatnak – így is már ötpontos lemaradásban vannak a horvátok mögött.
Málta pont nélkül utolsó a csoportjában, 5 meccsen 2-13-as gólkülönbséget hozott össze a társaság. Egyedül a skótoktól kaptak ki nagyon (1-5), a többi a vállalható vereség kategóriájába tartozott. A formájuk borzalmas, legutóbb otthon a szlovákoktól szenvedtek vereséget – a hétvégén egy szlovén túra vár a szigetlakókra.
Az ukránok magabiztos győzelmével számolunk, a végén legalább három lesz közte. Tippünk így: (0-2) 1!

Üzbegisztán-Thaiföld +2.5!

A két válogatott barátságos meccset játszik, a jövő héten viszont már élesben lépnek pályára. Az üzbégek az ázsiai selejtezőben az A csoportban küzdenek, jelenleg a 3. helyen állnak, amely play offot ér. Jövő kedden egy iráni kirándulás vár a társaságra – nem lesz egyszerű történet, annak tudatában különösen nem, hogy otthon kikaptak a listavezetőtől. A thai válogatott a B csoportban sereghajtó, csak egy pontja van hét mérkőzés alatt. Vendégségben különösen gyenge az együttes, mind a négyszer kikapott, gólkülönbsége 1-12. Meglepetésre olykor azért képes, 2-2-es döntetlent játszott Ausztráliában, de idegenben halovány, védelme átjáróház. Ma gólos meccsen nye Üzbegisztán. Tippünk így: +2,5!

Olvasói sztorik