Hírek

Mjöndalen – Strömsgodset

Mjöndalen-Strömsgodset +2.5! Mindkét csapat szerez gólt!

Két gólképes együttes találkozik egymással a norvég kupa 3. fordulójában: garantált a gólözön!
A Mjondalen a norvég második ligában szerepel, ott 14 egységgel a 6., ha folytatja kiegyensúlyozott teljesítményét, még akár részese is lehet a play offnak. Az elmúlt hetekben hullámzóan teljesítettek a bordók, a bajnokságban nem jött ki a lépés, viszont a kupában azért továbbléptek, egy kiscsapatot búcsúztattak otthon 3-1-re. Egyébként hazai környezetben lényegesen jobban megy a társulatnak, 3-2-0-ás sorához 14-6-os gólkülönbség társul. Az Isachsen Stadionban különösen szépen termelik a gólokat Boyeék, akik erős összetételben lépnek pályára.
A Strömsgodset egy osztállyal magasabb szinte tolja, Tor Ole Skullerud vezetőedző alakulata 13 egységgel a 10. helyről várja a folytatást. Tavaly is a középmezőnyben zárt a piros-kék sereg, otthon veszélyes volt, idegenben viszont harmatos. Az idén is maradt a tendencia, vendégként 0-2-3-as mérleggel rendelkezik csak. A kupában eddig két körön van túl, az előző kanyarban a Skeidet csak hosszabbításban tudták két vállra fektetni (2-4). Összességében jó passzban várják a mai találkozót, a kupasikert követően a Vikinget verték otthon 4-2-re Andersenék. A keretben nincs friss sérült.
a két gárda az elmúlt évtizedben négyszer találkozott, ebben a felállásban mindkétszer a vendégek nyertek, és mindkétszer jöttek a találatok (2-4, 1-2). Ma is bízunk a támadókban, szerintünk három gól tuti, hogy összejön, és mindkét háló megzörren majd!

Rapid Wien-Salzburg Mindkét csapat betalál!

A osztrák kupa fináléja a támadófociról szól majd!
A szezon utolsó mérkőzését rendezik ma Ausztriában, a klágenfurti Worthersee Stadionban a Rapid és a Salzburg csap össze a kupa fináléjában.
A Rapid pocsék szezont futott, ma tud javítani megítélésén, hiszen egy kupasiker vélhetően kompenzálni tudná a bajnokságban elért 5. helyezését. Szeptemberig még versenyben volt a dobogóért a fővárosi alakulat, utána viszont botrányosan visszaesett, elsősorban idegenben érte rendeget pofon a zöld-fehéreket. A mélyrepülést április elejéig nézte a klubvezetés, ekkor érkezett Goran Djuricin, akivel legalább a pontvadászat finisére összekapta magát a társulat. Jelicék támadásban nem voltak rossza, de a védelem sokat hibázott, így jött össze 36 fellépésen az 52-42-es gólkülönbség. A St. Pölten és a LASK Linzet verte az utolsó két körben a kupában a Rapid, mindkétszer betalált mindkét csapat A gárdát sérülések is sújtották, ezúttal is öt-hat futballista marad ki a keretből.
A Salzburg szinte rajt-cél győzelmet aratott, a szintét azért tettük hozzá az első mondatrészhez, mert a Red Bull kikapott még nyáron a nyitómeccsén. Aztán szédületes sorozatba kezdtek a fehér-pirosak, így már hetekkel korábban, csaknem húsz pontot verve a mezőnyre nyerte meg újabb bajnoki címét Óscar García alakulata. A kupában a Kapfenberggel megizzadtak Minaminoék, viszont az elődöntőben az Admirá Wackeren átsétáltak (0-5). A bajnokság végére is kitartott a társulat lendülete, az utolsó négy bajnokijukat kivétel nélkül megnyerték. A gólokkal nem fukarkodtak a Wolfék, 36 bajnokin 74-et vertek az ellenfeleknek. A keretben lesznek hiányzók, minden csapatrészben van kimaradó.
A Rapid nagyon leszerepelt az idén, ma viszont valamit helyrehozhat a pocsék szezon zárásaként. Esélyesebb a Salzburg, ám azért a bécsiek megszoríthatják a bajnokot. Szerintünk mindkét háló megzörren majd!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik