Hírek

Lugano-Luzern

Lugano-Luzern 1!

Ha ma pontot szerez a házigazda, biztosan bronzérmes lesz. Győzelemmel búcsúzhatnak a drukkerektől a fekete-fehérek!
Az utolsó, 36. fordulót rendezik a svájci Szuperligában. A hazaiak 35 fellépésen 53 egységet zsebeltek be, hárommal többet, mint a Sion, így ha ma csak egy pontot is szereznek, biztosan az övék a bronzérem. Tavaly még a kiesés ellen küzdött a társulat, és az idei őszt is alaposan elrontotta a brigád. Télen azonban Paolo Tramezzanit ültették le a kispadra, amelynek meglett az eredménye. A gárda megtáltosodott, amelynek eredményeként kivívták maguknak az EL-indulást. Otthon 8-5-4-es mérleget hoztak össze, formájuk pazar, április elejétől 8-1-1-es minisort produkáltak. Visszatér a keretbe az eltiltását letöltő házi gólkirály, Alioski, így ma az alapemberek zöme rendelkezésre áll.
A Luzern az 5., ezen a pozícióján nem is tud már változtatni a sárga-kékek. Marcus Babbel együttese hullámzóan teljesített egész évben, most éppen gyengélkedett tavasszal, ezt viszont lezárta egy győzelemmel és egy iksszel. Jelenleg 47 pontja van, de ez is elegendő az Európa Liga induláshoz. Idegenben 6-2-9-es statisztika nem hangzik rosszul, és jellemzően sokgólos mérkőzéseket vív az alakulat, over/under mutatója 28/7. A keretben egy bekk sérült, de ő nem alapember.
A Lugano győzelemmel ünnepelné a bronzérmet, a motiválatlan Luzern ellen erre jó esélye is nyílik. Hazai sikert várunk, és még gólokra is érdemes fogadni egy másik szelvényen…

Shamrock Rovers-St. Patrick’s Athletics 1!

A hazaiak otthon erősek, ma újabb sikert könyvelhetnek el…
A zöld-fehérek 25 egységgel az 5. helyen állnak, otthon erősek, mérlegük 6-1-2, formájuk viszont szeszélyes: vereségekre győzelmek jöttek, mint például a hét elején, amikor is a Brayt verték rangadót saját közönségük előtt. A keretbe visszatérhet két középpályás, mindketten letöltötték eltiltásukat, így már csak egy hátvéd marad ki sérülés miatt.
A vendégek gyengélkednek, utolsók a bajnokságban, igaz, nagyon szoros a táblázat alsó fele, tehát egy sikerrel nagyot léphetne előre a piros-fehér egység. 14 pontosak, idegenben 1-4-3 a mérlegük. Rossz passzban vannak, három meccse nem győztek, az utolsó kettőt elbukták. Két középpályásuk továbbra is sérült, ők azért hiányoznak az alapcsapatból. Liam Buckley menedzser kitart várhatóan a 4-1-4-1-es hadrend mellett, persze, azért ez átalakulhat 4-5-1-es formációvá is.
Lenne miért revansot vennie a Roversnek mai ellenfelén, ugyanis régen nem győzték le a zöld-fehérek a piros-fehéreket. Ma megtörhet az átok, szerintünk a pontok otthon maradnak. Tippünk így: 1-es!

Olvasói sztorik