Hírek

Wiener Neustadt-Wacker Innsbruck

Wiener Neustadt-Wacker Innsbruck +2.5!

A tét nélküli ütközetben gólokkal kalkulálunk!
Mindenfajta extra izgalom nélkül tudhatta le a két alakulat az idei kiírást: egyik gárdának sem kellett tartania a kieséstől az osztrák második vonalból, viszont a feljutásról már idejekorán gondoskodott a LASK. A bécsújhelyiek elvegetáltak a középmezőnyben, 39 egységig jutottak, a hajrát kicsit ellazázták a kék-fehérek, de valós veszélyben azért nem voltak. Otthonukban 7-3-7-es eredménysorukhoz 23-28-as gólkülönbséget pakoltak, 21/14-es over/under statisztikájuk pedig arról árulkodik, hogy simán felvállalták a nyílt csatákat. A legtöbb gólt ők kapták a bajnokságban… A formája szeszélyes volt a bajnokság hajrájában, az utolsó öt csatájukból kettőt nyertek, hármat buktak. A cseh szakvezető, René Wagner egy sérült belső bekkre és egy eltiltott védekező középpályására nem számíthat a mai mérkőzésen.
A tiroliak a 4. helyről várják a zárónapot, a zöldek 51 pontosak, vendégként 6-4-7-es (29-30) mérleggel rendelkeznek. A gyengébb őszt eredményesebb tavasz követte, télen érkezett Karl Daxbacher a padra, és március végétől különösen elkapták a fonalat az innsbruckiak. Most két győzelemmel a hátuk mögött érkeznek a találkozóra. Az over/under mutatójuk 25/10. Két középpályás és egy támadó sérült.
Az idei kiírásban eddig háromszor randevúztak a felek, egyszer 3-2-re nyert a Wacker, kétszer pedig 2-2 lett a végeredmény. Ma is a találatokban bízunk, három tuti, hogy összejön. Tippünk így: +2.5!

FAC Wien-Kapfenberg 1!

A bécsi kiscsapat még nincs totális biztonságban, ha ma legyőzi a motiválatlan vendégeket, jövőre is indulhat a második vonalban…
A FAC gyenge évet futott, végig a kiesés ellen harcolt, április végén pedig meghúzta a klub az edzőváltást, és e döntés olybá tűnik, bejött. A mindössze 27 esztendős Dominik Glawogger kapta meg átmenetileg a bizalmat, és az ifjú tréner bizonyította rátermettségét. A kék-fehérek négy meccse veretlenek, jelenleg 35 ponttal az utolsó előtti helyre jöttek fel, kettővel több egységet gyűjtve a Hornnál. Otthonukban 5-2-10-es sort hoztak össze. A biztos bennmaradáshoz nyerniük kell, de egy pont is elegendő lehet, mivel jobb a gólkülönbségük a nagy riválisnál. De azért a győzelem nagyon jót tenne a gárdának. Lesznek hiányzók, két bekk sérült.
A Kapfenberg 41 pontjával a 6., négyet levont tőle a szövetség, de ezen sem múlik semmi. Idegenben nem volt veszélytelen (5-5-7). A tavaszi mélyrepülést májusban unta meg a klub vezetősége, és váltott. A 71 esztendős Robert Pflug ült le a padra, és vele végre pontokat is szereztek a piros-fehérek. Legutóbb győztek, erre korábban nem nagyon volt példa… A középpályások közül ketten is sérültek, de őket azért lehet pótolni.
Azt gondoljuk, hogy a házigazdának fontosabb lesz a mérkőzés, így elsősorban motivációs tényezők miatt a FAC-ra fogadunk. Nyer a bécsi gárda, és jövőre is a másodosztályban szerepelhet. Tippünk így: 1-es!

Olvasói sztorik