Hírek

Sampdoria-Napoli

Sampdoria-Napoli 2-es és mindkét csapat szere gólt!

Az utolsó fordulót rendezik a Serie A-ban, tét csak a vendégek vállát nyomja. Megküzdenek ezzel Hamsikék, és gólos meccsen hozzák el a pontokat Genoából.
Marco Giampaolo együttese a 10. pozícióból várja a zárónapot, a tengerészek 48 egységig jutottak, hazai pályán pedig átlagosnak mondható 8-6-4-es statisztikát hoztak össze. A kék-fehérek hullámzóan teljesítettek egész évben, a tavasz elejét jól megnyomták, viszont az elmúlt másfél hónapban már “nyaral” a társulat. A két derbit behúzták Praeték, így a drukkerek sem elégedetlenkednek különösebben a hosszú nyeretlen szériával. Közben azért egy-két ikszet összehoztak Schickék, legutóbb a Friuliban (Udinese 1-1). Ma erősen tartalékos lesz az együttes, Muriel és Sala eltiltását tölti, Viviano kapus továbbra is sérült, és Quagliarella is edzéseket hagyott ki.
A Napoli a 3. 83 ponttal, csak akkor tud előzni, és így egyből a BL-főtáblára kerülni, ha botlik a Roma a Genoa ellen – erre azért nem fogadnánk… Ettől függetlenül a délieknek becsületbeli ügy lehet a mai találkozó. Idegenben jól mentek Mertensék, 12-4-2-es sorukhoz impozáns, 46-18-as gólkülönbséget pakoltak. A formájuk nagyszerű, szórják a gólokat Callejonék, viszont az esetek jelentős részében Reina hálója is megzörren. Eltiltott nincs, és friss sérülttel sem kell számolnia Sarri mesternek.
A Napoli minden bizonnyal behúzza a három pontot, ugyanakkor arra is jó esélyt látunk, hogy a védelme nem hozza le kapott gól nélkül a kilencven percet. Tippünk így: 2-es és mindkét csapat szerez gólt!

Crotone-Lazio 1!

Az életéért küzdő hazaiak elkaphatják a tartalékos fővárosiakat!
A Crotone újoncként vágott neki a Serie A-nak, és sokáig olybá tűnt, nyomban vissza is zuhannak a második vonalba a piros-kékek. Aztán április elejétől megtáltosodtak Davide Nicola fiai, hétmeccses veretlenségi sorozatot futottak, ebben a periódusban ötször is győztek. Legutóbb megadták magukat a bajnok Juvénél, de a remény továbbra is él, ugyanis az Empoli is botladozik rendesen. A társulat jelenleg a 18. helyen áll 31 egységgel, a Palermóba látogató Empoli 32-nél jár. Otthon Crisetigék 5-4-9-es mérleget hoztak össze, de legutóbb március közepén kaptak ki a Stadio Ezio Scida-ban. A képlet egyszerű: nyerniük kell Falcinelliéknak, és fohászkodniuk az égiekhez, hogy a szicíliai alakulat vegye komolyan a rivális elleni ütközetet. Stoian sérült, Rosi talán bevethető lesz ma este.
Simeone Inzaghi csapata remek szezont futott, még ha a vége nem is alakult álomszerűen – a kupadöntőben a Juve simán elverte a halványkékeket (2-0). A Lazio így is indulhat az EL-ben, a 4. helyen várta a zárónapot 70 ponttal és 9-5-4-es vendégsorral. A formájuk nem az igazi, Immobiléék kikaptak Firenzében (3-2), elbukták ugye a finálét, majd a múlt héten a vergődő Inter nyert az Olimpicóban (1-3). A hajrára elfogyott a gárda, ma eltiltott lesz Hoedt, Keita és Lulic, Marchetti és Lukaku sérült, és Parolo játékára is kevés az esély.
Olaszországban vagyunk, és itt a bajnokságban sokszor születnek érdekes eredmények a hajrában. Nyilvánvaló, hogy a Lazio kerete erősebb, de nagy kérdés, hogy mennyire lesznek motiváltak a fővárosiak. Szerintünk annyira nem… Tippünk így: 1-es!

Olvasói sztorik