Hírek

Legyőzte a rákot a Diósgyőr játékosa

A 17 éves labdarúgónál tavaly a bal karjában diagnosztizáltak daganatot, de már teljesen tünetmentes.

Győztes gólokkal tért vissza a pályára Lakatos László, a DVTK ificsapatának játékosa. A 17 éves labdarúgónál tavaly a bal karjában diagnosztizáltak daganatot, de már teljesen tünetmentes.

– Nem fájt. Egyszer csak el­kezdtem fogyni, és visszaesett a teljesítményem. Majd egy dudort észleltem a felkaromon. A klub elvitt kivizsgáltatni, és daganatot találtak a bicepszemben – emlékezett vissza a szörnyű diagnózisra az utánpótlásválogatott játékos a Borsban. – Hirtelen fel sem fogtam. Amikor leültünk az orvossal beszélgetni, akkor értettem meg, hogy meg is halhatok. Anyukám nagyon sokat sírt, apukám viszont erős volt. Egyszer érzékenyült csak el, amikor az orvos kimondta, hogy teljesen tünetmentes vagyok. A családom és a barátnőm volt a lelki támaszom.

Lakatos hosszú heteket feküdt egy budapesti kórházban. Egy alapítvány és a DVTK is 100-100 ezer forinttal járult hozzá, hogy szülei erre az időre kivegyenek egy lakást a fővárosban, és ott lehessenek a fiuk mellett.

– Kivették a bicepszem felét a daganattal együtt, és két napig kínzó fájdalmam volt. Azt mondták, ez a sebbel jár. Utána kiderült, nem volt ott a cső, ami ki­vezette volna a vért, és trombózis lett a karomban, ezért újra meg kellett műteni. Én azt hittem, a műtéttel vége, de jött a szövettan és a kemoterápiás kezelés. Nagyon nehéz volt, folyamatosan hánytam, nem tudtam enni. A foci motivált végig, mert nem sok romából lesz sikeres ember, de én az akarok lenni a fociban – mondta a Borsod megyei Megyaszón szerény körülmények között felnőtt sportoló, akinek a karján csupán egy heg emlékeztet az operációra.

Olvasói sztorik