Hírek

Wolfsburg-Braunschweig

Wolfsburg-Braunschweig 1!

Szégyen szemre a farkasok pótvizsgára kényszerültek – viszont élnek a lehetőséggel a zöldek, és előnyt szereznek a visszavágóra!
A meccsen fantasztikus hangulat várható, hiszen mindössze 35 kilométerre fekszik egymástól a két város…
A Wolfsburg botrányos szezont futott, képtelen volt kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani. Télen jött az edzőváltás, de Andries Jonkernek sem sikerült felráznia a gárdát. A társulat mindössze 37 pontig jutott, hazai környezetben gyenge mérleget produkálva (5-3-9). AZ utolsó játéknapon a saját kezükben volt a döntés, ám Gomezék kikaptak Hamburgban, így csúsztak le a 16. helyre. Nyilvánvaló, hogy a keret többre hivatott, ám az idén nem jött ki a lépés a farkasoknak. Ezúttal a szakmai stáb Jung, Seguin, Bruma és Bazoer szerepeltetésére nem számíthat sérülés miatt. A felállás marad a 4-2-3-1, Gomez mögött, Ntep, Didadvi és Malli támogatja majd a hazai rohamokat.
A Braunshweig jól kezdte a bajnokságot, ám az ősz végén sok-sok értékes pontot hullajtott el, így hiába a tavaszi menetelés, végül meg kellett elégedniük Torsten Lieberknecht fiainak a bronzéremmel. Lett volna lehetőségük az egyenes ágon való feljutást is kiharcolni, ám az utolsó előtti játéknapon csúnya vereségbe szaladtak bele a Bielefeld otthonában (6-0). Végül 66 ponttal, 19-9-6-os statisztikával zártak. Idegenben összességében is szerényebben teljesítettek a sárga-kékek 6-6-5-ös mérlegük is ezt támasztja alá. Idegenben a 4-4-2-es felállás várható, ám ez könnyen átalakul 4-3-3-má, ha netán hátrányba kerülne a csapat. Correia és Ofosu-Ayeh sérült, elől Kumbela csatártársa Nyman lesz.
Azt gondoljuk, hogy a derbin a rutinosabb, kétség kívül jobb játékosokat felvonultató hazaiak előnyt szereznek – amelyet várhatóan meg is őriznek majd a visszavágón is. Tippünk így: 1-es!

AZ Alkmaar-Utrecht +2.5! Mindkét fél betalál!

A nemzetközi porondra való kilépés a tétje a play off döntőjének. Az első meccsen gólokat várunk – mindkét fél részéről…
A holland élvonal alapszakasza már befejeződött több mint másfél hete, ám vannak alakulatok, amelyek túlóráznak. Édes teher, gondolhatjuk, hiszen hőseink nem a bennmaradásért harcolnak, hanem, hogy kiléphessenek a nemzetközi kupaporondra.
Az AZ Alkmaar a 6. helyen zárt 49 ponttal, hazai közegben 5-9-3-as, meglehetősen szerény mérleget produkálva. Az AFAS Stadionban a támadójátékkal nem volt gond, hiszen 31 találatot jegyeztek, viszont a védelem nem működött megfelelően, ezt a 25 kapott gól bizonyítja. A bajnokság hajrájában gödörbe kerültek a piros-fehérek, kétszer is kikaptak egymás után, ráadásul elbukták a Vitesse-szel szemben a kupadöntőt is, viszont a play off előző közében oda-vissza 4-1-re verte a gárda a Groningent. John van den Brom vezetőedző egy fontos balbekkre nem számíthat a mai összecsapáson. Az iráni balszélsőjük sérülés miatt nem játszhatott a múlt heti visszavágón, nevetése ma is kérdéses.
Az Utrecht a 4. helyen zárt 62 egységgel, a piros-fehér-kékek szenzációs hajrát toltak: legutóbbi 10 tétmeccsük közül kilencet megnyertek, így a play offban a Heerenveent is oda-vissza kaszálták el a fiúk. Erik ten Hag vezetőedző komoly eredményt ért el a csapattal, annak tükrében pedig még inkább megsüvegelendő a társulat produkciója, hogy a fél csapatnak lejár a szerződése, az egyik legjobb támadójuk például már aláírt a Frankfurthoz. Az Utrecht idegeben is hatékony volt (8-5-4, 26-21), és érdemes megemlíteni azt is, hogy a záró fordulóban az AFAS-ban nyertek Zivkovicék (2-3). A keretben jó néhány hiányzó lesz, minden csapatrészben van sérült.
Az elmúlt években rendre gólgazdag meccseket vívott egymással a két brigád – ma is erre látunk jó esélyt. Azt gondoljuk, mindkét fél betalál majd, és jöhet könnyedén a +2.5-ös opció is!

Olvasói sztorik