Hírek

Vaasa-Ilves

Vaasa-Ilves 1!

A házigazda jó formában futballozik hetek óta, ma ismét három pontot kasszírozhat…
A 9. fordulót rendezik a finn élvonalban. A hazaiak az előkelő 2. helyről várhatják a folytatást, 8 fellépésen 14 egységet húztak be Petri Vuorinen fiai. Otthonukban 1-1-1-es mérlegükön lenne mit javítani, ám ha hozzák az elmúlt hetek formáját, úgy nem lehet gond. AZ első két játéknapon veszített a gárda, azóta viszont hat bajnokit vívott meg vereség nélkül, az utolsó hármat pedig megnyerte. A múlt héten az újonc JJK-nál járt, és aratott tükörsima 4-1-es győzelmet. A jamaicai Morrissey bombaformában van, egy mesterhármassal vette ki a részét a sikerből. A keretben két belső bekk és egy középpályás bajlódik sérüléssel, eltiltott nem lesz.
Az Ilves tavaly meglepetésre az 5. helyen zárt, a jó szereplést az idén megfejelnék a sárga-zöldek. Jelenleg 7 meccs után 10 ponttal a középmezőnyben állnak Jarkko Wiss fiai. A télen megerősítették a keretet, elsősorban a támadószekcióba érkeztek futballisták. A rajtot jól kapta el a brigád, de az utolsó két bajnokiját elbukták a fiúk. Ismét a góllövéssel adódnak gondok, gólkülönbségük 7-8. A találatokat leginkább a kameruni Ngueukamtól várhatják a drukkerek, de egyelőre a színes bőrű csatár csak két gólt jegyez. Friss sérült nincs, és eltiltás sem nehezíti a szakmai stáb munkáját.
A két gárda egymás elleni mérlege nyomasztó Vaasa fölényt mutat (8-1-3), a tamperei alakulat nem nyerni jár az Elisa Stadionba. Ma megint bizalmat szavazunk a házigazdának, érzésünk szerint a jobb forma és a hazai pálya előnye győzelmet ér a VPS számára. Tippünk így: 1-es!

Ajax-Manchester United Mindkét csapat szerez gólt! Az Ajax nyeri a kupát!

Izgalmas meccset várunk az EL 2016/2017-es fináléjától – gólokkal, és végül holland diadallal…
Az Ajax második lett hazája bajnokságában, egy ponttal maradt le a Feyenoord mögött. A piros-fehérek ezért BL-kvalifikációra kényszerülnek, kivéve persze, ha elhódítják az EL-trófeát, mert az automatikusan BL-főtáblával járna. Az amszterdamiak elsősorban remek hazai teljesítményüknek köszönhetik, hogy eljutottak a fináléig, idegenben Gelsenkirchenben és Lyonban is éltek meg kellemetlen pereket Peter Bosz fiai. A támadójáték nagyon rendben volt, Dolbergék szépen termelték a találatokat, viszont a védelem is gólképes volt… A 4-3-3-as alapfelállás eleve magában rajt veszélyeket, ráadásul a holland gárda középpályáján is több a támadószellemű futballista, mint a védekező. A balhátvéd Viergever eltiltott lesz, Sinkgraven viszont felépülőben van sérüléséből, így a padra már leülhet.
Jose Mourinho alakulata ma este megmentheti a szezont… A vörösök a Premier League-ben mindössze a 6. helyen zártak, a dobogóra esélyük sem volt Pogbáéknak. Az FA kupát nem tudták megnyerni, így marad az Európa Liga. Itt viszont eddig szépen lépegettek Rashfordék, és bár volt néhány szenvedős meccsük, összességében nem érdemtelenül jutottak el a döntőbe. Az Anderlechttel és a Celtával is meggyűlt Rooney-ék dolga, ha Guidetti az elődöntő visszavágóján kicsit jobban koncentrál, úgy most Blindék már a nyári szabadságukat töltenék… Az egész évben nagyon szeszélyes volt a brigád, a bajnokságban csak 5-ször kaptak ki Darmianék, viszont 15-ször remiztek… Ennek is volt betudható, hogy csak a 6. pozícióban zárták a pontvadászatot. A keret nem lesz teljes, közel sem. Ibrahimovic, Rojo, Shaw és Young sérülés miatt biztosan kihagyja a stockholmi ütközetet, Bailly eltiltott lesz, Fellaini és Smalling bevetése kérdéses.
Azt gondoljuk, hogy a meccsen könnyen összejöhet a gólváltás, és végül pedig az amszterdamiak ünnepelhetnek majd.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik