Hírek

UEFA: nem fenyegeti terrorveszély az EL-döntőt

Fokozott biztonsági ellenőrzések várhatóak Stockholmban.

Kapcsolódó cikkek

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) információi szerint a szerdai, stockholmi Európa Liga-döntőt nem fenyegeti terrortámadás veszélye, ugyanakkor a szurkolóknak korán kell megérkezniük a stadionhoz az alapos átvizsgálások miatt.

Az UEFA a honlapján kedd délelőtt a hétfő éjszakai manchesteri terrortámadásra reagálva adott ki közleményt, melyben az áll, hogy a szövetséget sokkolta a – jelenlegi adatok szerint – 22 halálos áldozatot követelő merénylet, egyúttal együttérzését fejezte ki az elhunytak családtagjainak, illetve a sérülteknek.

A svéd fővárosban sorra kerülő finálé egyik résztvevője éppen manchesteri csapat, a United, amely az Ajax Amsterdammal játszik.

– Jelenleg nincsen olyan hírszerzési információ, amely azt sugallná hogy az Európa Liga-döntő és az ahhoz kapcsolódó bármely esemény támadásnak lenne célpontja – olvasható a közleményben.

Az UEFA hozzátette, hogy a svéd hatóságokkal hosszú ideje együttműködik az EL-finálé rendezésében, az áprilisi stockholmi merényletet követően pedig az eredeti biztonsági intézkedések mellé további szigorításokat vezettek be.

A szövetség végezetül a szurkolók figyelmét hívta fel arra, hogy a beengedésnél csúszások várhatóak a fokozott ellenőrzések miatt, ezért kérik a nézőket, hogy a lehető legkorábban érkeznek meg a stadionhoz.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik