Hírek

Még a hatodik helyen álló csapat is kieshet az NB III-ból

Összefoglaló cikkünkből kiderül, mely csapatok veszélyeztettek a kiesést illetően.
A 13. helyen álló csapatok mérlege
Veszprém 30 meccs 34 pont (37,7%)
Dunaharaszti MTK 32 meccs 36 pont (37,5%)
DVSC-DEAC II. 32 meccs 42 pont (43,75%)

Nagy izgalmakat okoz az NB III-as bajnokság ebben a szezonban. Mint ismeretes, ismét változik a létszám, hiszen minden csoportból öt kieső lesz, valamint a leggyengébb 13. helyen végző alakulat is búcsút int a harmadosztálynak. A Tatabányát az MLSZ már korábban kizárta. A bajnoki cím már mindenhol eldőlt, azonban a kiesés elkerüléséért nagy csatát fognak vívni a csapatok az utolsó két körben.

Nyugaton a Komárom mellett a Diósd biztos kieső, a Hévíz pedig szinte biztos. Nagy küzdelmet folytat a Sárvár és a Veszprém is, hiszen a legrosszabb 13. kiesik, ez pedig vagy a Nyugati, vagy a Közép-csoportban lesz érdekes. A Videoton II helyzete is nehéz, de jelenleg egy ponttal előzik a 13. helyen álló Veszprémet.

Középen a Komló már régen kiesett, mellette a Méhkerék és a Dabas-Gyón sem lesz jövőre NB III-as. A Békéscsaba II. és a Várfürdő-Gyulai Termál még reménykedhet, ahogy a Dunaharaszti is, ám könnyen lehet, hogy mindhárman kipottyannak.

Keleten a mindössze egy győzelmet felmutató Újpest II. sorsa nem is kétséges, bár az igen, hogy a lilák a BLSZ I-ben is indítanak-e csapatot. A Hajdúböszörmény is kiesett, a maradék két hely elkerüléséért pedig nagy harc várható. Az FC Hatvan (37) ponttal a legesélytelenebb, de van rá matematikai esély. A 39 pontos REAC előtt a 41 pontos BKV Előre áll. A számítások szerint két körrel a vége előtt a 13. helyre kell odaérni, hiszen a leggyengébb 13. helyezett fog kiesni, az pedig nem a Keleti csoportban lesz. Így akár az ötödik helyezett DVTK II. is bajban lehet, hiszen hat pontos előnyük van a közlekedésiek előtt. A további veszélyeztetett csapat: Nyírbátor (46), Tállya (46), Rákosmente (45), STC Salgótarján (45), Termálfürdő Tiszaújváros (45), Putnok (43), ESMTK (43), DVSC-DEAC(42).

Olvasói sztorik