Hírek

Korábbi válogatott labdarúgó irányítja az NB I kiesőjét – hivatalos

Szövetségi kapitányként is tevékenykedett a Gyirmót új vezetőedzője.

Molnár László lesz a Gyirmót FC Győr vezetőedzője a következő szezonban, akivel a mai napon egy + egy éves szerződést kötött az NB kiesője. A szlovákiai magyar szakember mögött nagyon komoly labdarúgó karrier áll, hiszen többszörös szlovák bajnok és játszott a csehszlovák és a szlovák válogatottban. Edzőként pedig a legmagasabb képesítéssel, tehát a pro licenc-szel rendelkezik, amelyet 2003–ban szerzett meg – írja a klub hivatalos honlapja.

Az edzői pályafutását 1998 – ban, pályaedzőként az FC Kosice csapatánál kezdte. Vezetőedzőként pedig, 2000 – ben a Dukla Banska Bystrica volt ez első állomás, amelyet a Spartak Trnava és a Koba Senec követett, amely csapattal szlovák kupagyőztes volt. Ezt követően egy évig Magyarországon dolgozott és az Újpest FC sikerült elhódítania a Szuperkupát. 2003 – ban visszatért Szlovákiába és először a Dubova, majd a 2003 – 2004 –es szeonban ismét a Dukla Banska Bystrica gárdáját irányította. Ebben az évben, bajnoki ezüstérmet nyert a csapatával, amely a Bystricanak UEFA kupa szereplést, Molnár Lászlónak pedig az Év Edzője díjat jelentette. A következő évben Csehországban dolgozott, ahol az FC Slovacko játékosait a kupadöntőbe vezette. Ezután visszatért Szlovákiába és ismét a bajnokság második helyén végzett az Artmedia Bratisalva csapatával és emlékezetes nemzetközi mérkőzéseket irányított a BL selejtezőkben. Az elmúlt években is több szlovák csapatnál dolgozott, hiszen két alaklommal is irányította a MFK Ruzomberok második csapatát és egy évre visszatért a Dukla Baska Bystrica – hoz is.

Molnár László a Felvidéki Válogatott szövetségi kapitánya és ebben a tisztségében, nemrég járt is az Alcufer Stadionban. Április végén egy felkészülési mérkőzésen találkozott egymással a Gyirmót FC Győr és a Felvidéki Válogatott. Ez a válogatott az idén nyáron, a negyedik helyen végzett a Kisebbségek Európa Bajnokságának 24 csapatos mezőnyében és ott lesz a 2018 – os világbajnokságon is.

A tapasztalt szakember feladata lesz a Gyirmót FC Győr csapatát visszajuttatni az NB I – be.

Olvasói sztorik