Hírek

Borussia Dortmund-Werder Bremen

Borussia Dortmund-Werder Bremen 1-es és +3.5!

A hazaiak a bronzéremért harcolnak, ehhez ma nyerniük kell – gólos mérkőzésen gyűrik le a zöldeket!
61 ponttal a 3. helyen áll jobb gólkülönbsége miatt Tuchel mester alakulata, a Hoffenheim viszont szintén 61-nél tart. A tét hatalmas, hiszen a 3. helyezett egyből a BL főtáblájára kerül, még a 4.-nek selejtezőt kell játszani. (A Hoffenheim az Augsburgot látja vendégül). A Borussia bízhat hazai formájában, 12 siker mellett négyszer remiztek, veretlenségüket őrzik a Signal Iduna Parkban. Gólkülönbségük 37-9, tehát szép számmal termelik a találatokat Aubameyangék. A formájuk sem rossz, április eleje óta nem kaptak ki bajnokin, a BL-ben a nyolcba kerültek, és nem mellékesen jövő szombaton elhódíthatják a Német Kupát a Frankfurt ellenében. A keretben Götze és Weigl nem lesz bevethető.
A brémaiak felemás bajnokságot futottak: ősszel estek-keltek a zöldek, a kiesőzónában teleltek, tavasszal viszont olyan formát mutattak, hogy kis híján összejött a nemzetközi kupaszereplés Alexander Nouri alakulatának. A Werder az utolsó játéknap előtt 45 egységet zsebelt be, a Weser Stadionban szeszélyes, 8-1-8-as mutatót produkáltak Gnabryék. A z utolsó két fordulóra elfogyott a lendület, előbb a Kölntől, majd a Hoffenheimtől kaptak ki az északiak gólgazdag mérkőzésen. A támadójátékra korábban sem volt panasz, Kruséék gólkülönbsége 58-60 volt 33 mérkőzésen. A keret nem lesz teljes, a jobbhátvéd eltiltott lesz, emellett minden csapatrészben van sérült.
Az elmúlt években rendre a Dortmund nyerte kettejük párharcát – ma is ezt várjuk. Emellett legalább négy találattal kalkulálunk – így már lényegesen értékesebb a szorzó. tippünk tehát: 1-es és +3,5!

Gyirmót-Vasas 2!

A dobogóra hajtó fővárosiak elhozzák a pontokat a bajnokság hajrájára széthulló győriektől.
A Gyirmót könnyűnek találtatott, így Urbányi István alakulata jövőre újra a másodosztályban vághat neki a pontvadászatnak. A sárga-kékeknek csak fellángolásaik voltak, ám a vonal alól nem tudtak elmozdulni. 31 fellépésen 21 egységig jutottak Novákék, hazai pályán pedig mindössze 3-3-9-es mérleget hoztak össze. A csatárjáték döcögött, a 18 rúgott góljuk botrányosan kevésnek számít. Az elmúlt hetekben vereségeket szenvedtek Csikiék, a klubvezetés pedig készülve a jövő évre, szerződést bontott jó néhány futballistával. Legutóbb Pakson jártak Simonék, de súlyos, 3-0-ás vereség lett a vége. Eltiltott nem lesz, de jó néhány fiatallal a keretben vág neki az idei utolsó hazai meccsének a Gyirmót.
A Vasas bejutott a Magyar Kupa döntőjébe, miután szerdán idegenben is elverte a Mezőkövesdet, nem is akárhogyan: a fővárosiak meg sem álltak 5-ig, így összesítésben 7-0-lal masíroztak be a fináléba. A bajnokságban a bronzérem a cél, és ez össze is jöhet, hiszen lemaradásuk a Fradival szemben 1 egység. Gaálék 48-nál tartanak, idegenben 7-3-6-os statisztikával. Miachael Oenning alakulata két vereség után remizett Sopronban a Halival, majd utána jött a kupatalálkozó. Nincs friss sérült a keretben, és ezúttal eltiltás sem nehezíti a szakmai stáb munkáját.
A Vasasnak nagyon kellene a győzelem, a gyirmótiak legfeljebb a közönségüktől szeretnének szépen búcsúzni. Az angyalföldieket érezzük erősebbnek, és ma nyernek is a kiesőnél. Tippünk így: 2-es!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik