Hírek

JJK-Vaasa

JJK-Vaasa 2!

Az újonc egyelőre nem tudja felvenni az élvonal ritmusát, ma sem vár rá könnyű ütközet…
A JJK tavaly nagy csatában nyerte meg a finn másodosztályt, a télen igyekezett erősíteni, minden csapatrészbe érkeztek új játékosok – többségük már be is mutatkozott a gárdában. Ám egyelőre nem nagyon jön ki a lépés Juha Pasoja legénységének, hat fellépésen két pontra futotta erejéből, gólkülönbsége pedig elkeserítő: 5-14. Otthonában mindkét bajnokiját bebukták Petrescuék, a HJK nagyon (1-5), az Inter csak mértékkel (1-2) verte el őket. A formájuk rossz, két vereségből fordulnak a mai találkozóra. A keret nem lesz teljes, egy baloldali középpályás és egy védekező középpályás sérült. A hadrend marad a 3-4-2-1, amely könnyen alakulhat 5-4-1-es felállássá. A csapat fiatal, kevés a légiós – nem lesz egyszerű megkapaszkodniuk a legmagasabb osztályban.
A Vaasa tavaly lemaradt a dobogóról, de a fekete-fehérek az idén nem akarják ezt a hibát elkövetni. A csapat hét bajnokin 11 egységet szerezve a 2. volt a játéknap előtt – a rossz rajt után összekapta magát a társulat, már öt mérkőzés óta veretlen, az utolsó két csatáját sikerrel vívta meg Petri Vuorinen együttese. Idegenben 2-1-1-es az eredménysora a csapatnak. A télen nem nagyon változott a játékosállomány, a támadószekció erősödött valamelyest, ám ott továbbra is a jamaicai csatárduóban bízik a szakvezetés. Egy középpályás sérült. A rutin és a nagyobb játéktudás egyértelműen a vendégek mellett szól, no és azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az utolsó hat, Harjun Stadionban rendezett meccsüket egyaránt a Vaasa nyerte meg…
A vendégek a dobogót célozták meg, és ma nem is rontanak. Az egyik kedvenc ellenfelükkel találkoznak, és ezúttal is hozzák a papírformát. Tippünk így: 2-es!

Granada-Espanyol 2!

Hiába a többszöri edzőváltás, a déliek nem menekültek meg. A barcelonaiak győzelemmel zárhatják a szezont.
Pocsék szezont futott a piros-kék-fehér alakulat, amely az utolsó játéknapot a sereghajtó, 20. pozícióból várja. A déliek gyengén kezdtek, februárban volt egy fellángolásuk, de összességében az edzőváltások sem hozták meg a várt eredményt. Tony Adams-szel a kispadon csak kikaptak Ramosék, így még aztán az Osasuna is beelőzte a brigádot. Odahaza, a Los Carmenes-ben 4-4-10-es mérleget hoztak össze Ochoáék, ehhez 16-30-as gólkülönbség társult. A formájukról már szóltunk: tragikus, 12 bajnokin egy pont, sorozatban hét zakó. Mindössze 20 egységig jutott az együttes, amely tartalékos lesz a zárónapon: egy bekk eltiltott lesz, három hátvéd, egy balszélső és egy támadó pedig sérült.
Az Espanyol átlagos idényt futott, sőt, a kék-fehérek teljesítménye inkább meghaladta a várakozásokat. Jó döntésnek bizonyult Quique Flores szerződtetése a padra, a szakember ugyanis ütős kis alakulatot pakolt össze Barcelonában. A társaság a 10. 53 ponttal, vendégként 6-6-6-os mutatóval. Morenóék a bajnokság végére szeszélyes üzemmódba váltottak: két hete nyertek a Depornál, a múlt hétvégén otthon kaptak ki a Valenciától. A keretben lesznek hiányzók, minden csapatrészből.
A Granada gyenge alakulat, ma sem okoz örömet maradék szurkolótáborának. Az Espanyolt egységesebbnek érezzük, amely idegenben is képes lesz győzni. Tippünk így: 2-es!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik