Hírek

Leicester-Tottenham

Leicester-Tottenham Mindkét csapat betalál!

Eseménydús meccset várunk a csapatoktól, különös tekintettel arra, hogy extra tétje már nincs az ütközetnek. Gólváltással számolunk!
Egy esztendeje a Leicester bajnoki címet ünnepelt, fél éve a kiesés ellen harcolt, ma meg egyszerűen szürke kis középcsapatként várja a szezon végét. A Ranierit váltó Shakespeare jól nyúlt a kerethez, stabilizálta Premier League-tagságát a kék-fehér alakulat, amely a BL-ben egészen a negyeddöntőkig menetelt. Jelenleg 43 egységgel a 11. helyen állnak a rókák, akik otthon erősek voltak. Mérlegük 10-3-4, és itt érdemes megjegyezni, hogy az utolsó öt otthoni fellépésükön győztek Vardyék. A formájuk ennek ellenére szeszéles, mivel mostanság idegenben elmaradtak az eredmények, legutóbb például a Manchester Citynél kaptak ki Okazakiék (2-1). A keretben Wague, Mendy és Drinkwater sérült, de Huth, King és Wes Morgan bevetése is erősen kérdéses.
A Tottenham mindenképpen a 2. helyen zár, a sarkantyúsok 83 pontjukkal bebiztosították az ezüstérmet. Pochettino mester fiai egész évben kiegyensúlyozottan teljesített, de ebben a kiírásban nem lehetett megfogni a Chelseat. Kanéék megőrizték veretlenségüket a White Hart Lane-en, viszont idegenben sok egységet hullajtottak el (7-6-4). Február végétől elképesztő menetelésbe kezdtek a londoniak, amely május elején megszakadt a WHU ellen. Azóta javítottak Eriksenék, a Manchester Unitedet páholták el a stadionbúcsúztatón (2-1). A szakvezetés ezúttal sem számíthat Lamelára, Winksre és Carter-Vickersre, de Rose is várhatóan kihagyja a találkozót.
Miután tétje nincs a mérkőzésnek, így felszabadult futball várható el a felektől. Mindkét alakulat erős támadásban, és ezt ma be is bizonyítják a fiúk. Gólváltásra fogadunk!

Cesena-Hellas Verona X!

Ha pontot szerez a Hellas, feljut az élvonalba. A Cesenának minden mindegy, így a remi a házigazdának is megfelel. És ugye Olaszországban járunk…
Az utolsó fordulót rendezik a Serie B-ben, és néhány kérdés még válaszra vár. A Cesena a 12. helyen áll 52 egységgel, semmilyen érdemi szituba nem szólhatnak bele a fekete-fehérek, akik otthonukban hajlamosak remizni (8-9-3). Összességében nem ment rosszul a társulatnak az elmúlt hónapokban, mindössze egy Novara elleni botlás rontotta el az összképet, ám azt a Trapani idegenbeli legyűrésével már helyretették Cianoék.
A Verona nagyszerűen kezdte a bajnokságot, sokáig egyértelmű esélyesnek tűntek a feljutásra. Aztán télen jött az elbizonytalanodás, a sárga-kékek lecsúsztak a harmadik helyre, és heteken keresztül nem jöttek az eredmények. Végül azért összekapták magukat Pazziniék, akik 41 meccsen 73 pontot szerzetek. Mögöttük a Frosinone 71-nél jár, de ha remizik a Hellas, és nyer az üldöző, úgy az egymás elleni eredmények miatt Fabio Pecchia tanítványai ünnepelhetnek. 8-6-6-os idegenbeli mérleget hoztak eddig össze Ganzék, akik február vége óta csak egy bajnokit buktak el, veretlenségük hétmeccses immár. A keretben nem lesz eltiltott, a védelemben és a középpályás lesznek hiányzók, de ők nem alapemberek.
Az iksz tökéletesen megfelel mindkét csapatnak. Ne legyenek illúzióink, nem borul a papírforma, békés remit hoznak le a felek. Tippünk így: X!

Olvasói sztorik