Hírek

Athletic Bilbao-Leganes

Athletic Bilbao-Leganes 1-es és +1.5! 1-es és +2.5!

A San Mamesben senki nem mehet biztosra – ma az újonc is megéghet…
A Bilbao a 6. 62 ponttal, ha ma nyer, nagy lépést tehet az EL-ben való indulásért. Igaz, megtehette volna ezt a múlt héten is, de akkor betliztek a csíkosak, így pont nélkül maradtak az Alaves vendégeként. Ernesto Valverde legénysége otthon erős mérleggel rendelkezik (13-3-2), és egészen a múlt hét végéig remek formában is futballoztak Adurizék. Ezúttal Laporte és Muniain eltiltott lesz, Elustondo sérült.
A Leganes 33 egységgel feljött a 16. helyre, még totális biztonságban nincsen, ám sorsa már ma eldőlhet: vagy pontot szerez, vagy nem nyer a Gijon az Eibarnál. Az újonc nagyot hajrázott, az utolsó két hazai meccsét megnyerte két motiválatlan alakulat ellen (Las Palmas, Betis), és így eltávolodott a vonaltól. A kék-fehérek idegenben 3-4-11-es mutatót hoztak össze, vendégként megnehezítette például a Sevilla és a Sociedad dolgát is – mindkét élcsapatnál remiztek Garitano mester fiai. Sérült két szélső, Omar és Ibanez.
Mindkét brigád számára fontos lesz a mai ütközet, ám nem gondoljuk, hogy borulna a papírforma. Hazai sikerben és gólokban bízunk – legalább kettőben, háromban. Tippünk így: 1-es és +1.5! 1-es és +2.5!

Torino-Napoli 2-es és mindkét csapat szerez gólt!

A délieknek muszáj nyerniük az ezüstéremhez, ez össze is jöhet nekik, méghozzá egy eseménydús mérkőzésen.
A Torino 50 egységével a 9. helyen áll, nagyon nem is tud már elmozdulni ebből a pozícióból. Mihajlovics mester fiai otthon erősek voltak (8-8-1), és a támadójátékukra sem lehetett panasz. Nem úgy a védelemre, a 65-56-os gólkülönbségük önmagáért beszél. A formájuk nem rossz, legutóbb kis híján elverték idegenben a Juvét a városi derbin. Veretlenségüket március közepe óta őrzik. Moretti és Acquah eltiltott lesz, más fontos hiányzója nem lesz a bordóknak.
A Napoli az ezüstéremre hajt, a játéknap előtt 77 ponttal a 3. helyen álltak a déliek, eggyel elmaradva a Roma mögött. Mertensék vendégként 11-4-2-es, brutális sorral büszkélkedhettek, no és azzal, hogy pk termelték a legtöbb gólt idegenben (41-18). A Sarri-legénység remekelt az elmúlt hetekben, az Inter után a Cagliarit verték. Ma eltiltott nem lesz, és sérüléssel sem kell kalkulálnia a szakmai stábnak.
Azt gondoljuk, hogy ez a találkozó a támadófutballról szól majd. A Napoli lesz a motiváltabb, és ez három pontot érhet. Tippünk így: 2-es és mindkét csapat szerez gólt!

Olvasói sztorik