Hírek

Everton-Watford

Everton-Watford 1-es és +1,5! 1-es és +2.5!

A kisebb hullámvölgyben lévő liverpooli alakulat ma kellemes ellenfelet kap a gödörből való kilábaláshoz…
Az Everton két vesztes bajnokit követően a 7. helyről várja a folytatást. A kékek 58 egységig jutottak, pontjaik nagyobbik részét a Goodison Parkban zsebelték be, mérlegük 12-4-2, ehhez 41-16-os, ütős gólkülönbség társul. A Chelsea és a Swansea elleni mérkőzéseken a korábban rendre olajozottan működő támadógépezet is totális csődöt mondott – egyik ütközetben sem vették be az ellenfelek kapuját Lukakuék. Ha ehhez hozzávesszük, hogy ezt megelőzően a West Ham vendégeként is 0-0-át játszott a társaság, akkor 286 percesre duzzad a góliszony. Ez azért korábban nem volt jellemző a Koeman-legénységre. A Bolasie, Funes Mori, McCarthy és Coleman sérült, Schneiderlin szerepeltetése kérdéses. A 4-3-3-as felállás marad, elől a Barkley-Lukakau-Mirallas trió rohamoz majd.
Walter Mazzarri menedzser együttese még nincsen totális biztonságban, ugyan egy meccsel kevesebbet játszottak riválisaiknál, de matematikailag még beérheti őket a Hull City. A sárga-pirosak 40 pontosak, idegenben gyengék (3-3-11), a formájuk gyenge, utolsó öt bajnokijuk közül négyet elveszítettek, egyet nyertek, és ezeken a meccseken csak egyszer találtak be az ellenfelek kapujába. A keret nem lesz teljes, Pereyra, Zarate, Watson, Kaboul és Britos biztosan kimarad, Hasebe bevetése kérdéses. A 3-5-2-es felálláson nem változtat az olasz, elől a Niang-Okaka páros kaphat bizalmat.
Az Everton december közepén 3-2-re kikapott a Watfordnál, így a visszavágás vágya is dolgozhat a kékekben. Meg egyébként is, a liverpooliak jobbak ellenfelüknél, és előbb-utóbb megszakad a gólcsend – itt is és ott is… Tippünk így 1-es és +1.5 és 1-es és +2,5!

Almere City-Helmond +2.5! +3.5!

Az első meccs 4-2-es Helmond sikerrel zárult – gólokból ezúttal sem lesz hiány!
Az osztályozók első fordulóját rendezik a holland másodosztályban. Az Almere a bajnokságban a 8. helyen zárt, otthon erős volt, és a támadósora is szép számmal termelte a gólokat. Viszont a védelme pocsékul teljesített, így jöhetett össze végül a 74-66-os gólkülönbség. Az első mérkőzésen jól kezdtek a piros-fehérek, vezettek is 70 percig 2-0-ra, de utána jött a szokásos betlizés. Egy középpályás régóta sérült, de rajta kívül bevetésre készen áll az alapcsapat.
A Helmond is otthon volt erősebb, vendégként 4-3-12-es mutatót hozott össze az alapszakaszban. A gárda 67 kapott góllal zárta a 38 meccset, tehát a piros-feketék sem acélos védekezésükről híresültek el. A bajnokságot nem zárták jól, egy vereség után kétszer ikszeltek. Az odavágón látványosan feltámadt a társulat a hajrára – nagy kérdés, hogy idegenben képes lesz-e hasonló teljesítményre a csapat. Egy bekk marad ki a keretből, de ő már huzamosabb ideje sérült.
A két gárda közül az Almere az esélyesebb, jó eséllyel meg is nyeri a párharcot, de ehhez gólokat kell szereznie a házigazdának. A vendégek is betalálhatnak, így három gól simán összejöhet, de akár több is. Tippünk így: +2.5! +3.5!

Olvasói sztorik