Hírek

Lyon-Ajax

Lyon-Ajax A 2. félidőben lesz legalább 2 gól!

ű
Az első mérkőzésen 4-1-es előnyt szerzett a holland alakulat – ma is gólokat várunk, jobbára a második játékrészben.
A Lyon a Nantes hétvégi legyőzésével (3-2) tulajdonképpen bebiztosította magának a 4. helyet a bajnokságban. Bruno Genesio alakulata ismét a szokásos formáját hozta: elől jól mentek a támadók, viszont a védelem… nos, ott voltak megint problémák. Az EL-ben eddig szintén szép számmal szórták a találatokat Valbuénáék, ám az AZ Alkmaar, a Roma és a Besiktas is bevette mindannyiszor a kapujukat. Eddig ez nem jelentett problémát, mám most 4-1-es hátrányt kellene ledolgozniuk a fehéreknek. Hogy lőnek gólt Corneték, abban biztosak vagyunk, viszont arra is nagy esély mutatkozik, hogy Lopes kapus ezt az estét sem ússza meg anélkül, hogy maga mögé kelljen nyúlnia. Eszetlenül nem rohamozhatnak Tolissoék, hiszen az megbosszulhatja magát, viszont tili-tolizni sincs idejük. Jó hír, hogy Lacazette felépülőben van sérüléséből, Tolisso, Diakhaby és Mbiwa is ott lehet a keretben, ők ugye kihagyták a Nantes elleni bajnokit. A Manchester Unitedtől kölcsönbe érkezett Depay pedig értelem szerűen kimarad a csapatból.
Az Ajax számára ideálisan alakult a múlt hét. Az EL-ben tekintélyes előnyre tettek szert, a bajnokságban pedig sikerükkel újra nyílttá tették az aranyéremért folytatott küzdelmet. Peter Bosz fiai nyertek, a Feyenoord bukott, így az utolsó játéknap előtt egy egységnyire olvadt a rotterdamiak előnye. Az amszterdami társulat az EL kieséses szakaszában eddig meglehetősen Janus-arcúnak bizonyult: Hollandiában nem ismert kegyelmet, idegenben viszont azért hagyta magát megadni… A kiesés szele is megérintette Dolbergéket, ám Gelsenkirchenben 3-0-ás hátrányból állt fel a brigád, és vívta ki a továbbjutást. Az első mérkőzésen nagyon meggyőzősen teljesítettek Schönéék, akár nagyobb arányú győzelmet is arathattak volna. Ma Viergever és Viletman visszatérhet a kezdőbe, ők letöltötték eltiltásukat, csak Sinkgraven bevetése kérdéses.
Gólokat várunk ismét a meccstől, de abban nagyobb érték rejlik, hogy a találatok inkább a fordulást követően lesznek. Kettővel nyugodtan kalkulálhatunk a második játékrészben. Mi erre fogadunk!

Manchester United-Celta Vigo 1-es és -4.5!

A vörösöknek illene valamit nyerniük az idén – erre az EL épp jó lehet. Az idegenbeli előnyt (0-1) megfejelik Rashfordék, és simán bemasíroznak a döntőbe!
A vörösök felemás szezont futottak. A Premier League-ben az 5. pozíciót foglalják el, de még előzhetnek, és akkor összejöhet a BL-selejtezős pozíció – igaz, ha megnyerik Fellainiék a második számú kupasorozatot, úgy automatikusan a főtáblára kvalifikálják magukat. A bajnokságban hosszú veretlen szériát produkáltak, amit az Arsenal megszakított a hétvégén (2-0). Közben azért okoztak meglepetést Rooneíék, hiszen számos értékes pontot hullajtottak el, többet ezek közük az Old Traffordon. Az EL-ben sem parádéztak Pogbáék, de azért csak eljutottak az elődöntőig – az előző körben az Anderlechttel nagyon megszenvedtek, a belgákat végül csak hosszabbítás után tudták kiejteni Lingardék. AZ Emirates-ben számos kulcsjátékosát pihentette Mourinho, ma viszont erős kezdőt vezényel a pályára. Sérülés miatt Rojo, Ibrahimovic, Shaw és Young nem áll rendelkezésre.
A vígói alakulat pocsék formában futballozik hetek óta, csak az nem veri el a halvánkékeket, akikkel nem találkoznak… Eduardo Berizzo csapata egész egyszerűen nem bírta el a többfrontos küzdelmet, elnézve a keretet, ez cseppet sem meglepő. AZ EL-ben derékül meneteltek Aspasék, sőt, a Király Kupában is egészen az elődöntőig jutottak Wassék, ám ott meglepetésre alulmaradtak az Alavesszel szemben. A legutóbbi hét bajnokijából hatot elveszítő társulat lecsúszott a tabellán is az alsóházba, kiesési gondja ugyan nem lesz, de messze elmarad a teljesítményük a tavalyitól. Az EL-ben értek el szép sikereket Radojáék, a Sahtar búcsúztatása például nagy skalpnak számított. Guiseppe Rossi sérült, így Guidetti lesz majd a center.
A Manchester – noha okozott már szép számmal meglepetést az idén – ma jó eséllyel megnyeri a találkozót. Ugyanakkor nem gondoljuk, hogy Rashfordék gólparádét rendeznének. Tippünk így: 1-es és -4.5!

Olvasói sztorik