Hírek

Hihető? A vébéhős ingyen focizik a megye kettőben

Csak költségtérítést kap a szlovák Kamil Kopúnek a Törökbálinti TC-nél.

Három gól

Kopúnek 2014 nyarán igazolt Magyarországra. A Haladás színeiben pályára lépett az élvonalban, a Magyar Kupában és a Ligakupában, később a Tatabánya játékosaként szerepelt edzőmeccseken és az NB III-ban, jelenleg pedig a Pest Megyei Kupában és a regionális másodvonalban érdekelt. Eddig összesen három gólt szerzett és kétszer kapott piros lapot.

A múlt héten derült ki, hogy Kamil Kopúnek, a Haladás és a Tatabánya korábbi játékosa a Pest megyei másodosztály Déli-csoportjában szereplő Törökbálinti TC csapatánál folytatja pályafutását.

Ő volt a 2010-es világbajnokság szlovák hőse. A 17-szeres válogatott középpályás az utolsó percben szerzett góljával juttatta tovább a csapatát, az olaszokat pedig kiejtette a dél-afrikai vébéről.

– Ez mindig előttem van. Nagyon boldog vagyok, hogy nekem sikerült a győztes gólt rúgnom – idézi Kopúneket a Borsszerdai száma.

A szlovák focista elmesélte, egy véletlen találkozás műveként került a megye kettőbe. A törökbálinti csapatot irányító és szponzoráló üzletember, Jurácsik Mátyás még márciusban, saját fia meccsén ismerkedett meg az azóta csődbe ment Tatabánya légiósával. Hetekkel ezelőtt Jurácsik– aki maga is profi légiós volt – menesztette a csapat edzőjét, amiért több játékos is elhagyta a klubot. A csapat nélküli Kopúnek ezt meghallva a segítségükre sietett.

– Segíteni akartam a játékos-problémákkal küzdő egyesületnek. A csapatot érkezésem előtt többször láttam játszani. Ezután döntöttem arról, hogy ide jövök. A játékosok, edzők és vezetők nagyon szimpatikusak. Bajnokságot és megyei kupát szeretnék nyerni – határozta el Kopunek, aki csak néhány magyar szót ismer, és a labdarúgás nyelvén beszél társaival.

Az edzéseket otthon végzi, de a mérkőzésekre minden hétvégén másfél órát utazik oda és vissza, hiszen családjával Szlovákiában él.

– A család nagyon fontos az életemben. Ők mindig kitartottak mellettem, és a nehéz időszakokban is megnyugvást biztosítanak – mondta az édesapaként is helytálló Kopunek, aki fizetést nem, de költségtérítést kap a megyei csapattól.

– Jelenleg csak a labdarúgással foglalkozom, de ez természetesen nem biztosítja a megélhetésemet. A Tatabánya tulajdonosa továbbra is sok pénzzel tartozik nekem, remélem, ezt egyszer még megkapom – mondta a focista, aki nyáron továbbállna, többek között a törökbálinti üzletember kapcsolatrendszerének segítségével. Hiszen úgy érzi, három-négy évet még profiként is tudna teljesíteni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik