Hírek

Ajax-Lyon

Ajax-Lyon Mindkét csapat szerez gólt!

Az Európa Liga szerdai elődöntőjében gólváltással kalkulálunk!
Az amszterdami alakulat tavaly ezüstérmet szerzett, és az idén is minden bizonnyal a 2. helyen végeznek, ezúttal a Feyenoord mögött. Másfél hete kulcsfontosságú bajnokit buktak el Peter Bosz vezetőedző alakulata a PSV vendégeként, majd jött a gelsenkircheni visszavágó, amelyen a hosszabbításban vívták ki Dolbergék a továbbjutást a Schalke ellenében (3-2). A piros-fehérek jól meneteltek a sorozatban, a csoportjukat megnyerték a Celta előtt, majd a Legiát és a Köbehavnt ejtették ki, mielőtt a német gárdával találkoztak volna. Otthonában erősek Traoréék, igaz ez a bajnokságra és az EL-re egyaránt. Ezúttal viszont fontos hiányzói lesznek a társulatnak: Veltman és Viergever eltiltott lesz, Sinkgraven hosszabb ideje nem áll rendelkezésre, az eindhoveni mérkőzésen pedig Traoret és Younest is sérülés miatt kellett lecserélni.
A Lyon már pénteken letudta a bajnokiját, az Angernél nyertek a fehérek. A 4. helyen tanyáznak a pontvadászatban, a Bordeaux-Marseille párost kell maguk mögött tartani, és akkor újra kiléphetnek a nemzetközi kupaporondra Lacazette-ék. A Bruno Génésio fiai tavaszra kissé szeszélyesre vették a figurát, hullámzóan teljesítettek az elmúlt hónapokban a League I-ben. Az EL-ben az AZ Alkmaart kivégezték, aztán nagyot küzdöttek a Rómával, legutóbb pedig a Fenert büntetőkkel búcsúztatták. Fekirék támadójátéka veszélyes, viszont a védelmük nem stabil – sok gólt lőnek, de kapnak is szép számmal. Lacazette és Mammana sérült, és Tolissót is le kellett cserélni a legutóbbi meccsen.
Az Ajax otthon erős, de a Lyont is képesnek tartjuk arra, hogy betaláljon – így gólváltással kalkulálunk az elődöntő első felvonásán!

Olvasói sztorik